Petter Astrup: Broen bliver en gevinst for os alle

11. september 2013 Uncategorized

Petter Astrup fra Nordborg tænker meget på alle de gevinster, der vil komme i kølvandet på broforbindelsen mellem Sønderjylland og Fyn.

– Hvis jeg tager de helt lokale briller på, så vil broen gavne erhvervslivet på Nordals, der vil have lettere ved at tiltrække de højtuddannede og desuden bliver det igen attraktivt at starte virksomhed på Nordals, siger Petter Astrup. Han er sikker på, at Sønderjylland bliver det nye trekantområde, hvor porten til Europa åbner sig for endnu flere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Als-Fyn Broen bliver en gevinst for mange, mener Petter Astrup

Als-Fyn Broen bliver en gevinst for mange, mener Petter Astrup

– Broen gør, at man sagtens kan bo på Fyn og arbejde i Sønderjylland – eller omvendt. Og vi har brug for initiativer, der skaber vækst indenfor erhverv, uddannelse og kultur. Broen giver os vejen til vækst, udbikling og velstand, siger Petter Astrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der har gennem længere tid være tale om endnu en Lillebæltsbro og for initiativtagerne til Als-Fynbroen, så er det ren logik, at den skal bygges mellem Als og Fyn. Hvis der bygges endnu en bro på Nord-Vestfyn, så vil der fortsat være et stort pres på vejene frem til broen og der vil ikke blive kortere vej mellem Sønderjylland og Odense.

– Hvis vi via et OPP-samarbejde får bygget Als-Fynbroen, så får vi vores eget Trekantsområde, vi aflaster Nord-Vestfyn for en del trafik og vi gør det mere interessant at placere turistattraktioner, virksomheder og boliger i det område. Indenfor en radius på 80 kilometer har vi Flensborg, Odense og en stor del af Sønderjylland, siger Petter Astrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Broen passer også som hånd i handske til de visioner, der er om at udvikle Nordals til et turistmekka. Flere får lettere adgang til området, når snoren til broen klippes og bilerne begynder at rulle over.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...