Peter Hansen: En katastrofe for boligforeningerne

19. oktober 2013 Politik

Borgmesterkandidat Peter Hansen, Venstre, skriver:

Nu ser vi så de første konsekvenser af budget forliget, nemlig byggestoppet i det almennyttige bolig byggeri. Venstre blev af socialdemokraterne beskyldt for ikke at ville holde gang i investeringerne, fordi vi foreslog, at vi udskyder de anlægsprojekter, der ikke bliver aktuelle foreløbigt ved havnen.

Peter Hansen tordner imod budgetforliget.

Peter Hansen tordner imod budgetforliget.

Artiklen fortsætter under annoncen

At man har besluttet at stoppe almennyttigt bolig byggeri for 280 mio. de næste 4 år er en katastrofe. Boligforeningerne bygger nemlig der, hvor folk gerne vil bo og det er jo netop hvad byrådet har sukket efter.

Tag blot det seneste byggeri på Damgade der er udlejet inden det er færdig bygget. Forklaringen om, at man i stedet ønsker de skal renovere noget mere, er jo det rene planøkonomi. Sandheden er, at når de renoverer skal kommunen ikke betale til landsbyggefonden.

Jeg er sikker på de renoverer, når de mener der er behov. Forligsgruppen siger også at hvis der kommer et projekt der ”virkelig rykker” vil man overveje det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Budgettet er altså nu mere blevet en hensigtserklæring end et budget.

Venstres budget forslag indeholder ingen besparelser på det almennyttige byggeri, fordi vi kan se nødvendigheden af det, hvis vi skal sikre gode boliger der hvor folk vil bo.

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...