Peter Hansen: Grænsekontrol er et signal til syrerne

4. januar 2016 112

Grænsekontrollen, der mandag middag blev en realitet ved den dansk-tyske grænse, er et signal til syrere på flugt, mener Peter Hansen, der sidder i Byrådet for Venstre.

“For syrerne betyder kontrollen ved den danske grænse, at de ikke længere kan bruge Danmark som transitland og det vil gøre, at de syrere, som vi ser, bliver dem, der vil bede om asyl her i landet”, siger han.

Den fri bevægelighed internt i Europa, Schengenaftalen,  er sat på standby flere steder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Senest mellem Danmark og Tyskland.

“Det er ærgerligt og træls og det er en reaktion på, at svenskerne indførte grænsekontrol fra midnat”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT. Flere lande i Europa har indført grænsekontrol som konsekvens af de store mængder flygtninge, der tager ud af Syrien.

Peter Hansen ser grænsekontrollen som et signal til syrerne.

Peter Hansen ser grænsekontrollen som et signal til syrerne.

“EU skulle forlængst have sikret hjælp til, at Italien og Grækenland kunne håndtere de store mængder flygtninge, der kommer ind den vej. Men det gjorde EU ikke”, siger Peter Hansen.

Grænsekontrollen består af såkaldt stikprøvekontroller, hvor politiet vinker biler ind ved grænsen og beder om at se legitimation. Der er ikke indført et såkaldt transportøransvar, hvor buschauffører og togpersonale skal sikre sig, at rejsende på tværs af grænsen har gyldig legitimation på sig.

Regeringen har sagt, at grænsekontrollen foreløbig er en realitet i ti dage. Undervejs tages der stilling til, om den skal stoppes eller forlænges.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk