Peter Hansen: Ren ideologi når Socialdemokraterne ikke vil hjælpe Privatskolen Als

2. juli 2020 Politik

Det er ren ideologi, at borgmesteren torsdag melder ud på SønderborgNYT og Facebook, at han og hans parti ikke agter at stemme for, at kommunen stiller garati for 20 millioner kroner, som Privatskolen Als vil låne og bruge på udvidelse, siger Peter Hansen fra Venstre. Han tilføjer, at kommunen aldrig nogensinde er endt med at skulle betale penge, som den har garanteret for.

“Det er altså 25 procent af alle skoleelever i kommunen, der går på en fri- eller privatskole”, siger Peter Hansen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han havde gerne set, at borgmesteren ikke blankt afviste at stemme for at imødekomme ansøgningen allerede inden der er holdt et møde med Privatskolen Als.

“Børnenes forældre betaler skat og i tillæg betaler de ekstra for et privat skoletilbud. Fri- og privatskoler er et godt tilbud i kommunens yderområder eller for børn, der ikke trives i folkeskolen. Om vi vil det eller ej, så kan de frie skoler nogle ting, som folkeskolerne ikke kan”, siger Venstremanden.

“Det betyder ikke, at jeg mener, folkeskolerne er dårlige, men at de andre skoler kan noget andet”.

Mødet er planlagt til at finde sted i august.

Hvis Venstre, Dansk Folkeparti, Slesvigsk Parti og Fælleslisten stemmer for at kommunen stiller en garanti, så er der flertal i Byrådssalen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk