Peter Hansen: Ring of Fire-dommen kræver en diskussion af fremtidens arrangementer

2. juni 2018 Kultur

Byrådsmedlem Peter Hansen, Venstre, skriver på Facebook:

Nu er dert faldet dom i Ring of Fire. At der skal placeres et ansvar er klart. Dommen over den unge mand, er vel det tætteste på at frifinde og så alligevel placere et ansvar for selve handlingen. Jeg håber han med dagens dom kan komme videre i sit liv. Det samme gælder for de unge mennesker som blev berørt af ulykken. At skater klubben bliver frifundet synes også oplagt.

Den helt store og principielle del er kommunens ansvar. Som det står refereret, er det helt klart at kommunen har ansvar, også selv om den i forløbet ikke har villet vedkende sig.

Det, der gør hele sagen problematisk, er, hvornår har man en rolle og et ansvar i en eventafdeling/kommune. Hvis kommunen blot skal give tilladelse, kan den stille vilkår for en tilladelse, men er ikke en del af det pågældende arrangement, og har derfor heller ikke ansvar.

Er kommunen medarrangør, går det fint, så længe der ikke er problemer.

Men det sekund de opstår, kikker alle på kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man kan stille det helt principielle spørgsmål, om en kommune overhovedet skal have en event afdeling. Vi har rigtig mange aktører der løfter disse opgaver lokalt. Kultur i Syd bare for at nævne en enkelt. Jeg frygter, at denne dom vil betyde at kommunens event afdeling risikerer at blive handlingslammet i forhold til kommende events. Det håber jeg ikke bliver tilfældet.

Da jeg læste borgmesterens og kulturudvalgsformanden kommentarer, blev jeg lidt ærgerlig. Jeg tror ikke, jeg røber statshemmeligheder når jeg siger, at den sag har været drøftet indgående i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med dommen bør vi som politikere lægge os fladt ned og tage den til efterretning – og få drøftet hvordan vi ønsker en fremtidig struktur, der sikrer at vi både får gode oplevelser i kommunen og en eventafdeling, der både sikrer professionalisme og sætter sikkerheden i højsæde, uden at det ender i bureaukrati.

Måske en løsning hvor kommunen i højere grad faciliterer, men ikke har aktivt ejerskab til de enkelte events.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...