Peter Hansen: SF ønsker at reparere efter sagen med Sundhedshuset

2. juni 2013 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådsmedlem Peter Hansen, Venstre, skriver:

SF har meddelt at de forlader flertalsgruppen. Det er en beslutning, som jeg er ked, de træffer og som jeg også har svært ved at forstå. Når man er så mange partier i en flertalsgruppe, vil der altid være sager, man ser forskelligt på. I Venstre var vi meget skuffede, da SF valgte at stemme sammen med Socialdemokraterne for to år siden og satte dækningsafgiften op. Det følte vi, var en kniv i ryggen. Vi valgte at blive og hele tiden kæmpe for vore synspunkter.

Artiklen fortsætter under annoncen

SF har valgt at bruge sagen om kursus/uddannelses huset som årsag til at træde ud af flertalsgruppen. Det gør i sig selv beslutningen endnu mere uforståelig. Man ønsker, at kommunen køber en ejendom og vælger en løsning, der er betydeligt dyrere end at bruge de faciliteter, der ligger under to kilometer væk på Havnbjerg Skole – og som er egnede. Måske er man bange for vælgernes dom i forbindelse med beslutningen om, hvor Sundhedshuset skulle være i Nordborg og prøver nu at reparere på situationen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg synes, man skal respektere et byrådsflertal, der også bestod af Socialdemokrater og som alle kunne se, at det var den rigtige beslutning at flytte til Havnbjerg.
Jeg er bange for, at SFs beslutning om at forlade flertalsgruppen vil sætte dybe spor og forfølge SF i mange år frem. Husk, der også kommer dage og datoer efter 19. november.

Får deres beslutning konsekvenser for byråds arbejdet?

Erik Lauritzen fra Socialdemokraterne skriver, at han ikke mener, der skal omkonstitueres så tæt på et valg. Det synes jeg, er en fornuftig og tillidsskabende tilgang til den nye situation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis alle parter vil lade være med at bruge situationen til politiske drillerier, tror jeg ikke, det får den store betydning. Om det så er rigtigt, vil fremtiden vise.

12. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Damefrokosten er aflyst

12. april 2024 Sønderborg

Vidar-Ulkebøl Håndbold & Ulkebøl Gymnastik, der er klubberne bag Sportens Venner Sønderborg, har valgt at aflyse Damefrokosten i Sydjysk Sparekasse Skansen. ”Der er i år for få deltagere, og dermed ikke længere økonomi i det. Vi kan derfor ikke forsvare at trække på alle de frivillige kræfter. Efter 45 fantastiske fester gennem årene, er vi […]

Læs mere...