Peter Hansen taler om frihedsrettighederne der slet ikke er en selvfølge

5. juni 2020 Politik

Venstres byrådsmedlem, Peter Hansen takkede ja til SønderborgNYTs opfordring til at holde en grundlovstale, som ville blive sendt ud til læserne og fredag middag stod han klar i en mennesketom have på Rønhave herregård på Kær.

“Det er jo dagen, hvor vi fejrer vores grundlov og de frihedsrettigheder, som den giver os”, sagde Peter Hansen.

“Jeg havde aldrig forestillet mig, at vi skulle opleve, at et enigt Folketing på kort tid indskrænkede vores rettigheder så meget og gav sundhedsministeren nærmest diktatoriske beføjelser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Flere folketingspolitikere har senere sagt, at de slet ikke var klar over, hvor vidtrækkende, det egentlig var”.

På Facebook har Peter Hansen tidligere skrevet, at han mente, den rigtige vej gennem Corona-krisen ville have været at beskytte de sårbare og udsatte – og lade være med at lukke samfundet ned.

“Det opslag førte til beskyldninger som nazist, facist og klaphat. Det var som om muligheden for debat blev lukket ned”, sagde Peter Hansen i sin grundlovstale.

Hør og se Peter Hansen tale her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Indbrud på Nyvang i Sønderborg

29. juli 2021 112

Natten mellem tirsdag og onsdag har der været indbrud i en lejlighed på Nyvang i Sønderborg. “Indbrudstyven kom ind ved at smadre ruden i hoveddøren”, siger Chris Thorning Vesterdal fra Politiet. Det er endnu ikke klart, hvad der eventuelt er stjålet fra lejligheden.

Læs mere...