Peter Hansen talte om Venstres byråds-rolle

25. februar 2016 Politik
Vi har en borgmester, der slet ikke har nogen visoner, siger Peter Hansen.

Vi har en borgmester, der slet ikke har nogen visoner, siger Peter Hansen.

Når der skal sættes ord på Venstres arbejde i Byrådet i Sønderborg, så kalder Peter Hansen året der gik for: Spændende.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har næsten konstant noget på dagordnerne til byrådsmøderne. Noget går igennem og andet bliver skudt ned”, siger han. Og Venstre har gjort det muligt for borgmesteren, at han en enkelt gang i løbet af valgperioden kan sige, at hele byrådet står bag budgettet.

“I Venstre laver vi selv et budget, hvor vi tager udgangspunkt i vores ønsker, mens andre partier beder om et sparekatalog fra administrationen, hvor de så vælger til og fra”, siger Peter Hansen efter Venstres generalforsamling i Ulkebøl Forsamlingshus onsdag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Op til budgetforhandlingerne offentliggjorde Venstre deres budgetudspil og det var velovervejet.IMG_9112

“Og heldigvis copy-pastede flertalsgruppen rigtigt meget fra os og så gik vi med”, siger Peter Hansen. Venstre fik opfyldt nogle mindre ønsker, der kostede små 5-6 millioner kroner kroner og til gengæld fik borgmesteren et års fred og ro.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Med i prisen skal vi også være med til at finde besparelser, der kan virke fra 2017”, siger han. Og netop det med effektiviseringer og udlicitering har Venstre talt varmt for hele valgperioden.

“Sønderborg Kommune ejer et rederi med Færgen Bitten. Kan vi ikke skifte ejerskabet ud med en driftsaftale i stedet. Vi driver en lufthavn. Kan vi ikke få andre til at gøre det i stedet”, spørger han.

Selvom Venstre ikke er i flertalsgruppen, så synes Peter Hansen, at partiet har indflydelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og bortset fra skattenedsættelsen, så er alle valgløfter indfriet”, siger han

Skatten

Flertallet i byrådet står bag en skattestigning, som Venstre finder helt unødvendig. Forklaringen på skattestigningen var at polstre kassen frem til 2019, hvor der kan komme betydeligt flere udgifter i kommunen på grund af det såkaldte effektiviseringsbidrag.skat

Artiklen fortsætter under annoncen

“I sidste måned havde kommunen en kassebeholdning på 900 millioner kroner og langt de fleste kommer fra forvaltningerne, der ikke har brugt så meget som forventet”, siger Peter Hansen. Altså er kommunen godt drevet rent økonomisk.

“Der er en grænse for, hvor lidt der må være i kassen og jeg så gerne vi også bestemte os for, hvo meget, der må være”, siger Peter Hansen.

Lige nu glæder en lang række politikere sig over, vi får Spejderlejren til Sønderborg. Og det er en forbigående oplevelse, der indtil videre kommer til at koste 37 millioner kroner.

“I starten var prisen 17 millioner kroner”, siger Peter Hansen og efterlyser nogle visioner omkring noget blivende fra borgmesteren. Hvis der lå en beregning på, hvor mange penge der lander i Sønderborg som følge af Spejderlejren, så kunne man kalde de 37 millioner kroner for en investering. Hvis det ender med ikke at give penge i kassen i Sønderborg, så er det ren støtte.

ewersImod Ewers Pakhus og motorvejen

“Jeg husker tydeligt, at borgmesteren tordnede imod at vi ville finde ud af at lade Ewers Pakhus blive en del af Multikulturhuset, hvor netop borgmesteren tog det første spadestik og glædede sig over pakhuset bliver stående”, siger Peter Hansen. Og pakhusets overlevelse skyldes, der er politikere, der tør have visioner og tænke stort.

“Inden vi fik motorvejen var borgmesteren ihærdig modstander og sendte stribevis af læserbrev om, at den havde vi ikke brug for, når folk bare kunne køre den vej, som de altid har kørt. Vi savner en borgmester med visioner”, siger Peter Hansen.

Ny kommunaldirektør

Det glæder Venstre, at Tim Hansen er konstitueret kommunaldirektør.

Det glæder Venstre, at Tim Hansen er konstitueret kommunaldirektør.

“Kommunen får ny kommunaldirektør og stillingen bliver snart slået op”, siger Peter Hansen og tilføjer, han vil vægte sin ord med omhu:

“Jeg vil sige, at i Venstres byrådsgruppe er vi virkeligt glade for, at Tim Hansen er konstitueret kommunaldirektør og nu kører ansættelsesproceduren så, som den skal, når reglerne skal følges”, siger han.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Sønderborg

Hyggelig Sankt Hans på Fluepapiret

23. juni 2021 Kultur

En lille smule regn ødelagde ikke Sankt Hans-aften på Fluepapiret, hvor folk hyggede sig, mens  Michael Vogensen og Petersen spillede og sang – og lidt senere dukkede Ballonklovnen Finn også op og lavde sjove ballonfigurer til en masse af de børn, som havde taget deres forældre med til Strandpromenaden. Et ekstra krydderi på aftenen var, […]

Læs mere...