Peter Mads Clausen er Æresborger i Sønderborg Kommune

6. september 2019 Samfund

Fredag formiddag blev Peter Mads Clausen udnævnt til Æresborger i Sønderborg Kommune.

“Du er den første Æresborger i den nye kommune”, sagde borgmester Erik Lauritzen til Peter Mads Clausen, da det blev afsløret i og udenfor Byrådssalen.

“Jeg vidste ikke rigtigt, hvorfor jeg skulle på Rådhuset i dag. Jeg tænkte, jeg måske skulle ha’ skældud, men så sagde de, der var for at fejre min fødselsdag. Og det er jo festligt. Det kan jeg da anbefale når der er andre, der bliver 70 år”, sagde Peter Clausen efter udnævnelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er meget beæret over titlen. Jeg skal lige finde ud af, hvordan jeg skal bære den, for blandt andre er den sikkert hurtigt glemt”, sagde han.

Fødselsdagssang

“Byrådet har inviteret en række personer herind i dag, så de kan være med til at fejre din fødselsdag og når når byrådet er samlet, så plejer vi at synge – og det gør vi også i dag”, sagde borgmester Erik Lauritzen i sin velkomst.

Herefter blev der sunget fødselsdagssang.

“Nu er det jo ikke sådan, at der holdes fødselsdagsreception på Rådhushuset hver gang, der er en borger, der fylder 70 – og der er da også en grund mere til, at vi er samlet. Gennem den seneste tid har Byrådet snakket om at genoptage udnævnelsen af Æresborgere igen – og det gjorde vi med dig i tankerne”, sagde borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Takket være dit store arbejde og engagement er Sønderborg blevet et bedre sted”, sagde borgmesteren til Peter Mads Clausen. Han fik tilføjet, at han synes, det er en fornøjelse at arbejde sammen med Peter Mads Clausen.

“Og vi er aldrig i tvivl, hvis du ikke er enig med os”, sagde han.

Borgmesteren nævnte Peter Mads Clausens store indsats i ProjectZero, havnebyggeriet og flere andre ting.

“Og nu skal du, gennem Bitten & Mads Clausens Fond, og LINAK i gang med et ferieresort på din hjemegn”, sagde Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

I takketalen sagde Peter Mads Clausen med et smil:

“Nogle af de gange, hvor vi ikke var enige, så opdagede I jo, jeg havde ret”.

Udover, at Peter Mads Clausen nu har sit navn stående på tavlen på Rådhuset, så har han også fået et diplom, hvor der står, han er Æresborger.

“Det skal stå på mit skrivebord”, sagde han.

Og Peter Mads Clausens hustru, Anne Dorthe, fik en flot buket fra Byrådet.

“Bag enhver stærk mand, står der en stærk kvinde, så derfor skal Anne Dorthe have den her buket”, sagde borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. oktober 2021 Kultur, Gråsten

Brecklings Bogcafé: Halvdelen af billetterne til Jussi Adler Olsen er solgt

Foto: Robin Skjoldborg
24. oktober 2021 Kultur

Noget tyder på, at det blive sidste gang man kan møde krimikongen Jussi Adler-Olsen i det sønderjyske, siger Allan Breckling, som er vært i Brecklings Bogcafé, som har valgt Gråsten – det lille kongerige – til at få besøg af den verdensberømte forfatter torsdag den 18. november klokken 19.00. Rammen bliver Ahlmannsparkens BHJ-sal. “På 10 […]

Læs mere...