Pigespejdere fortæller i en kommunikationsopgave hvorfor de er spejdere

9. august 2020 Kultur

Tropsspejderne hos Broager Pigespejder, Det Danske Spejderkorps, har før sommerferien arbejdet med emnet kommunikation. I den forbindelse har de blandt andet skrevet en pressemeddelelse: Hvorfor er jeg spejder?

Laura P. – 14 år – siger:

Spejder er fantastisk, det er udfordrende, spændende. Til spejder kan jeg være mig selv helt 100 procent!

Til spejder lærer vi en masse ting, både af os selv, lederen og de andre spejdere. Spejder er ikke kedeligt, gammeldags og nørdet. Men meget mere end bare det. Der er fede ture, vi kommer på, både i divisionen, vores egen lille gruppe og hele spejderbevægelsen. Det er vildt fedt! Udover det får man masser af venner, det kan være i nærområdet men det kan også være på den anden side af jorden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har lært meget af at gå til spejder, det har givet mig en enorm viljestyrke og selvtillid. Jeg elsker at arbejde sammen med andre mennesker, så derfor har jeg også valgt spejder som min fritidsaktivitet.

Corona-tiden og i det hele taget nedlukningen har desværre haft en påvirkning på spejder og de møder, det var planen vi skulle have haft. Jeg har i de to måneder under corona-tiden lavet ‘hjemme-spejd’. Et mærke vi blev tilbudt. Efterhånden fik vi opgaver fra vores ledere. Vildt sjovt, nyt og anderledes mærke! I Corona-tiden og nedlukningen begyndte jeg på 500-skodmærket og shelty-mærket

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg elsker at tage nogle udfordringer op, så lige nu er jeg i gang med to mærker – skirty-mærket og shelty-mærket.

 Laura B. – 15 år – siger:

Når jeg er til spejder, kan jeg være mig selv. Man bliver ikke dømt og vi fjoller og hygger en masse. I troppen har vi en masse medbestemmelse.

Jeg kan godt lide ,at vi får lov til planlægge vores egne møder og at være spejderleder for en dag. Man lærer en masse om samarbejde, planlægning, og man får andre gode egenskaber, man kan få brug for senere i livet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi laver de aktiviteter, som vi syntes er sjove. Ingen dage er ens til spejder – og det er megafedt!

Der er tusindevis af forskellige emner inden for spejder, personligt lærer jeg bedst igennem handlinger.

Jeg elsker at være udenfor og lave noget kreativt og praktisk, frem for at side stille og derfor er spejder en helt fantastisk fritidsinteresse.

Lea – 13 år – siger:

Jeg synes personligt, at det er meget hyggeligt at gå til spejder. Vi lærer en hel del om mange forskellige ting. Eksempelvis lærer vi lige nu om kommunikation, vi har lavet forskellige øvelser for at teste hvor god vores  kommunikation uden at bruge ord, er. Det var en god øvelse, fordi vi fik testet hvor svært det faktisk kan være at skulle kommunikere, uden brugen af ord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi tager også på ture, hvor vi for eksempel tager ud og sover i sheltere eller telte. Vi tager mange mærker, hvor vi ved hvert mærke lærer noget nyt. Det er rigtig hyggeligt at gå til spejder, på grund af den gode stemning og energi. Der er godt kammeratskab imellem os, og vi er alle gode venner. Her for tiden er vi rigtig meget udenfor på grund af Corona-virussen. Selvom det ikke altid er det bedste vejr, er det stadig hyggeligt at komme til spejder igen. Vi følger selvfølgelig også regler om at holde afstand. Det gør det så sværere at lave de ting vi normalt laver, men vi finder bare på nogle nye ting at lave.

Artiklen fortsætter under annoncen

Linda – 15 år – siger:

Jeg kan godt li’ at gå til spejder, fordi vi alle er blevet rigtig gode venner. Vi hygger os sammen og og har fælles humor, så vi griner en del.

Vi kan alle være os selv, uden at der er nogen der dømmer en, det, synes jeg, er rigtig dejligt!

En af de ting jeg synes er sjovest, det er, når vi tager ud og klatre eller laver mad over bål

Karoline – 13 år – siger:

Jeg synes, at det er sjovt, for jeg har mange venner og der er en masse sjove ting at lave, når vi er til møderne og der er mange fede ture!

Lige nu er jeg i gang med at tage skirty-mærket – mærket går ud på at jeg skal have nederdel på til alle spejderaktiviteter i et helt år, det er dog blevet udskudt på grund af corona-tiden og den cirka to måneders karantæne vi skulle i.

Broager Pigespejder

Broager Pigespejder er en ren pigespejdergruppe i Det Danske Spejderkorps, der har spejdere i alderen fra 6 år og opefter.

Vi vil gerne være flere spejdere hos Broager Pigespejder. Så har du lyst til at prøve spejderlivet og få nye spejdervenner, kan du finde yderligere informationer på vores hjemmeside.

Billede: Laura P. – Laura B. og Linda. Foto: Broager Pigespejder

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 112, Sønderborg

Brand på forbrændingen

24. juni 2021 112

Torsdag formiddag rykkede Brand og Redning ud til en melding om en såkaldt industribrand på Vestermark i Sønderborg. “Det var på forbrændingen, hvor det viste sig, der var gået ild i noget affald udenfor den bygning, hvor det skulle ind og brændes af”, siger indsatsleder Bo Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. Fordi meldingen løs […]

Læs mere...