Pingvinreglementet – en Beatfortælling der genåbnede Sønderborghus

7. maj 2021 Kultur

Torsdag genåbnede Marianne Van Toornburg, Susan Ørum og guitaristen Mikkel Grue scenen i Black Spot i Sønderborghus efter nedlukningen og det gjorde de med Beatfortælling – en tankevækkende historie, som blev tilsat herlige sange med indhold, som passede glimrede ind i Susan Ørums fortælling.

Og Sønderborghus’ medarbejder, Peter Tjørnelund var rigtig glad:

“Det er rigtigt dejligt at høre, der er nogen, der klapper”, sagde han og det skyldes, at han passet teknikken til flere streaming-koncerter, hvor alle siddepladser var tomme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Susan Ørum er storyteller og tekstforfatter og hun tilhører gruppen af moderne historiefortællere, der arbejder med den autentiske personlige jeg-fortælling. Hun arbejder udelukkende med eget materiale og fortæller råt for usødet om ”det der liv” når det er bedst – og når det er allerværst.

“For længe siden, da jeg var en lille pige, var jeg med min far i Zoo og vi kiggede på pingviner – og jeg ku’ rigtigt godt li’ de store kejserpingviner, der er så velklædte og det hele værd”, sagde Susan Ørum og tilføjede, der også var en lille pinvin, der bare lugtede af lort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hendes far gik og røg og fra hans bærepose kom lydende af de klirrende ølflasker – og det ender med, at han glemmer den 8-årige datter.

Senere i livet ligger Susan Ørum på sin sofa og ryger cigaretter, mens hun ser pinvinfilm på fjernsynet – dagene går i en fast rytme, hvor det handler om at komme i kiosken – hente smøger, chips og papvin – og det giver afstand til manden. På et tidspunkt rejser hun alene på ferie i håbet om at finde sig selv – og den ferie bruger manden så på at finde en anden – og så glemmer han Susan Ørum. Hun stod ikke så flot som kejserpingvinerne og passede ikke ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pingviner skal være pingviner og de skal passe ind – og har man 100 lyseblå skjorter, drikker dyre vine om aftenen – og nyder nogle glas til frokosten, så hedder det karriere. Og selvfølgelig skal der krydres med gæster og fester derhjemme og ferierejser og cocktails.

Slutningen – den får du med, hvis du giver dig tid til at høre de tre kunstnere, Susan Ørum, Marianne van Toornburg og Mikkel Grue, når de kommer en anden gang.

Her kan du SE BILLEDER fra koncerten.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Bådmotor stjålet

27. juni 2022 112

På et tidspunkt i perioden fra tirsdag til søndag er der stjålet en bådmotor fra en båd, der lå ved kajen Sundgade. “Det er en 6 HK motor”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet.

Læs mere...