Planen for de næste klimarigtige skridt er sat i gang

26. april 2019 Erhverv

I Det Sønderjyske Køkken blev planen for den næste etape i turen frem mod et CO2-neutralt Sønderborg i 2029 sat i gang fredag middag ved et arrangement, hvor en række af de involverede var til stede.

“Vi valgte dagen i dag, hvor rammen er Verdensmålene”, sagde ProjectZero-direktør Peter Rathje. Han fortalte videre, at der tidligere ikke har været kick-off, når der blev sat skub i en ny etape.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen sagde blandt andet:

“Det er en travl dag i dag og det er dejligt at gå rundt i byen og opleve, hvor meget børnene allerede ved om Verdensmålene – så vores skoler må gøre det ret godt”, sagde borgmesteren.

Vigtigt for kommunen

“Vi, der bruger tid på ProjectZero er optaget af det her med Verdensmål og får vi ikke gjort noget ved vores CO2, så er vi lige vidt”, sagde Erik Lauritzen.

“Der er borgere, der er skeptiske ved, om det lykkes og også de, der mener, at ProjectZero-visionen ikke er en kommunal opgave”, sagde Erik Lauritzen.

“Mange af Verdensmålene hører hjemme i kommunerne – og det er sådan at politikere i EU og på Christiansborg mest af alt holder skåltaler om klimaet. Der er langt fra EU til borgerne – og der er langt fra Christiansborg til borgerne. Så skal der ske noget, så må det være kommunerne, der skal på banen”, sagde borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk