Planen for de næste klimarigtige skridt er sat i gang

26. april 2019 Erhverv

I Det Sønderjyske Køkken blev planen for den næste etape i turen frem mod et CO2-neutralt Sønderborg i 2029 sat i gang fredag middag ved et arrangement, hvor en række af de involverede var til stede.

“Vi valgte dagen i dag, hvor rammen er Verdensmålene”, sagde ProjectZero-direktør Peter Rathje. Han fortalte videre, at der tidligere ikke har været kick-off, når der blev sat skub i en ny etape.

Borgmester Erik Lauritzen sagde blandt andet:

“Det er en travl dag i dag og det er dejligt at gå rundt i byen og opleve, hvor meget børnene allerede ved om Verdensmålene – så vores skoler må gøre det ret godt”, sagde borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vigtigt for kommunen

“Vi, der bruger tid på ProjectZero er optaget af det her med Verdensmål og får vi ikke gjort noget ved vores CO2, så er vi lige vidt”, sagde Erik Lauritzen.

“Der er borgere, der er skeptiske ved, om det lykkes og også de, der mener, at ProjectZero-visionen ikke er en kommunal opgave”, sagde Erik Lauritzen.

“Mange af Verdensmålene hører hjemme i kommunerne – og det er sådan at politikere i EU og på Christiansborg mest af alt holder skåltaler om klimaet. Der er langt fra EU til borgerne – og der er langt fra Christiansborg til borgerne. Så skal der ske noget, så må det være kommunerne, der skal på banen”, sagde borgmesteren.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 Kultur, Augustenborg

Lokale kunstnere kan udstille på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022

6. december 2021 Kultur

Frem til 19. december inviterer Charlottenborg Fonden for 165. gang til at ansøge om optagelse på Charlottenborg Forårsudstillingen 2022. Og det gælder ikke mindst de mange kunstnere, som udstiller i Augustenborg, siger Isabella Hemmersbach, som er med til at arrangere udstillingen. Årets jury er inviteret med henblik på at skabe et alsidigt grundlag for udstillingens […]

Læs mere...