Planen for syddansk psykiatri er godt i gang

23. marts 2021 Politik

Da regionsrådet i Region Syddanmark vedtog Psykiatriplan 2020-24, var det med en klar vision om, at den syddanske psykiatri skal styrkes markant på en række områder. Målet er, at patienter og pårørende, der har psykisk sygdom inde på livet, hurtigere kan få den hjælp, de har brug for.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og at den styrkelse skal ske så hurtigt som muligt.

Psykiatriplanen indeholder 39 anbefalinger, der sikrer et langsigtet fokus og en klar strategisk retning, og nu viser en netop offentliggjort statusrapport, at 31 af de 39 anbefalinger allerede er på skinner her et år efter.

Udvalgsformand Thies Mathiasen fra regionsrådets Psykiatri- og Socialudvalg siger i en pressemeddelelse:

“Det er godt at se, at vi er kommet så langt på så kort tid, og at ambitionerne i psykiatriplanen i den grad bliver levet ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men samtidig er det også tydeligt, at der er nogle problemstillinger, for eksempel i forhold til rekruttering, som kræver ekstra bevågenhed”, siger han og fortsætter:

“Derfor er det også vigtigt, at vi ikke kun har fokus på at få flest mulige nye initiativer i gang, men også sørger for, at hverdagen rundt om på afdelingerne fungerer samtidig med alt det nye.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er helt afgørende, og det er vi meget bevidste om”.

Det koster cirka 75 millioner kroner om året at føre Psykiatriplan 2020-24 helt ud i livet. Penge, der kommer fra Region Syddanmarks eget budget og fra særlige puljer i Finansloven for 2020..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...