Planer om at slå KL og Danske Regioner sat på pause

13. marts 2015 Politik

De delegerede på KL’s delegeretmøde har fredag med et snævert flertal på syv stemmer sat beslutningen om at undersøge en fusion mellem KL og Danske Regioner på pause til efter folketingsvalget.

”Jeg er glad for den demokratiske debat, vi har haft her på delegeretmødet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bekræfter, at demokratiet lever. Afstemningsresultatet viser med al tydelighed, at kommunerne samlet set ikke er klar til at sætte arbejdet med at undersøge mulighederne for en fusion i gang,” siger KL’s formand Martin Damm til kl.dk

I november annoncerede KL og Danske Regioner, at man ville indlede drøftelser om en mulig fusion af de to interesseorganisationer, hvis dette blev godkendt på KL’s delegeretmøde og Danske Regioners generalforsamling. På KL’s delegeretmøde skulle de delegerede tage stilling til at sætte gang i en nærmere undersøgelse af mulighederne for en fusion mellem de to organisationer.

På KL’s delegeretmøde blev der stillet et ændringsforslag om, at KL skal afvente det kommende folketings afklaring af regionernes fremtid, før der tages stilling til at fortsætte undersøgelserne af grundlaget for en eventuel fusion mellem KL og Danske Regioner.

Ændringsforslaget blev vedtaget med et snævert flertal. 248 delegerede stemte nej til ændringsforslaget, 255 stemte ja.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk