Planstrategien blev godkendt af Byrådet

26. oktober 2022 Politik

På onsdagens møde i Byrådet var Planstrategien på programmet og rummer en række forslag til, hvordan kommunen kan udvikle sig, når det gælder boliger, erhverv og detailhandel.

“Når vi tager fat på kommunalplanen, så skal vi diskutere de forskellige projekter, der ligger i Planstrategien og beslutte hvilke af dem, vi vil gå videre med. Og vi er jo enige om, vi vil udvikle i hele kommunen”, sagde Didde Lauritzen fra Socialdemokratiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådsmedlem Ellen Trane Nørby, som er politisk ordfører for Venstre, har bemærket de mange høringssvar, der er kommet i forbindelse med Planstrategien.

“Og det er vigtigt, vi sikrer en proces, hvor borgerne bliver inddraget”, sagde hun og fortsatte:

“Der er steder, som er egnede til store energiprojekter og der er steder, som ikke er det. Når der skal laves solcelleparker eller stilles vindmøller op, så er det vigtigt, at selskaberne, der gør det, giver penge til de lokalsamfund, som skal have dem i deres nabolag”.

Artiklen fortsætter under annoncen

En indledning

Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti fortalte, at Planstrategien er indledningen til Kommunalplanen.

“Ikke mere end det og heller ikke mindre end det”, sagde han.

“Jeg ser også gerne, der laves en fælles sønderjysk planstrategi, så de fire sønderjyske kommunen arbejder endnu tættere sammen. Vi ser de gør det i Trekantområdet”.

Strategien har en social slagside

Asger Romme Andersen fra Enhedslisten gav udtryk for, at Planstrategien har en social slagside:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg kan ikke se, hvor lavtlønnede, studerende og nyuddannede tilflyttere, der typisk ikke har så mange penge, skal bo og jeg synes heller ikke, naturen er skrevet ind”, sagde han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...