Plejehjemsbeboere smittet med Corona

15. november 2020 FV19

To beboere samt yderligere én medarbejder på Guderup Plejecenter er testet positive for Corona. De to beboerne er nu isoleret for at bremse yderligere smittespredning.

Pårørende til beboerne på Guderup Plejecenter er underrettet.

Som opfølgning på et tidligere smittetilfælde hos en medarbejder er såvel beboere som medarbejdere på plejecentret blevet testet fredag.  Dette er skete efter anvisning fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

”Det har desværre vist sig, at to af vores beboere samt yderligere én medarbejder er blevet smittet. Vi tager de nødvendige forholdsregler, så vi kan bremse smitten. Beboerne er blevet isoleret fra resten af huset og alle aktiviteter på tværs i huset er aflyst”, siger plejecenterleder, Børge Moos, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De smittede beboerne udviser milde symptomer, og bliver løbende tilset af personalet. Deres pårørende er blevet informeret i forhold til test og selvisolation.

Beboerne skal være isoleret indtil de har været symptomfri i 48 timer.

Alle beboere og medarbejdere vil løbende blive testet hver fredag, indtil der foreligger negative testsvar for alle i to uger i træk.

Situationens alvor betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed mandag vil tage stilling til, hvorvidt der skal laves besøgsforbud på Guderup Plejecenter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indtil videre er der alene besøgsforbud hos de to beboere, der er smittede.

Øvrige pårørende er opfordret til at minimere besøgene generelt.

Alle indsatser på Guderup Plejecenter er koordineret med Styrelsen for Patientsikkerhed og kommunens sundhedsberedskab.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådets konstituering er på plads

3. december 2021 KV21

Torsdag aften blev der igen forhandlet om konstitueringen i det byråd, som tager over fra årsskiftet – og om det bliver en flertalsgruppe, som består af alle byrådets partier eller om alene af Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti og Enhedslisten, hvor Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige får rollen som opposition, bliver afsløret på et pressemøde fredag […]

Læs mere...