Plejehjemsbeboerne kan igen frit få besøg af slægtninge og venner

18. februar 2021 Samfund

Styrelsen for Patientsikkerhed har torsdag meddelt Sønderborg Kommune, at besøgspåbuddet for plejecentrene og Center for Korttidspladser er ophævet. Det sker med øjeblikkelig virkning og betyder, at beboerne igen frit kan få besøg af slægtninge og venner i deres bolig – dog skal sundhedsmyndighedernes anbefalinger stadig følges.

Baggrunden for, at besøgsrestriktionerne kan ophæves er, at over 80 procent af beboerne på plejecentrene i kommunen nu er vaccineret og dermed betragtes som immune over for Coronasmitte, skriver Sønderborg Kommune. Og de resterende beboere, der ønsker at blive vaccineret, påbegynder deres vaccinationsprogram inden for de nærmeste dage.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det glæder mig så meget, at beboerne nu frit kan modtage besøg igen. Hvor er det dog dejligt! Beboerne har i næsten et år lidt store afsavn, så det er helt fantastisk, at de nu kan få flere på besøg igen – selvfølgelig inden for de rammer, der stadig gælder. Jeg vil gerne takke pårørende og medarbejdere for, at de har fulgt restriktionerne så godt hidtil – det er også vedvirkende til, at vi kan nå denne milepæl i dag”, siger Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ophævelse af besøgsrestriktionerne betyder, at besøg nu ikke længere er begrænset til tre udpegede pårørende/venner, og at beboerne kan besøges i både deres egen bolig, i besøgsrum eller udendørs. Da der er beboere, som ikke er vaccineret, henstiller plejecentrene til, at besøg indtil videre ikke finder sted på fællesarealer og gangarealer – men at disse kun bruges til gennemgang.

At sundhedsmyndighedernes anbefalinger følges betyder, at der fortsat er et afstandskrav på to meter og et forsamlingsloft på maks. fem personer. Så beboerens boligstørrelse er afgørende for, hvor mange besøgende, der må komme ad gangen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden skal der bæres mundbind på fælles- og gangarealer.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Politik

Kulturnatten skal organiseres på en anden måde

2. februar 2023 Kultur

Kultur & Idrætsnatten har været organiseret på samme måde siden 1997 og nu synes de folkevalgte i Udvalget for Kultur, Idræts og Medborgerskab, at det skal gøres anderledes. “Vi vil gerne have, at Kulturnatten breder sig op i midtbyen og også, at den involverer handlen”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. I de tidligere år […]

Læs mere...