Poetry Slam indtager Mejeriet

10. september 2021 Kultur Skrevet af: Redaktion

Efter en længere, ufrivillig, Corona-pause er Poetry Slam igen tilbage på Mejeriet og tre gange i løbet af dette efterår kan publikum opleve det særegne mix af poesi, historiefortælling og comedy.

Og første gang er allerede på torsdag, den 16. september, hvor den faste vært og tidligere DM-vinder Peter Dyreborg byder velkommen til både lokale talenter og slam-performere fra København og Aarhus.

Poetry Slam er kort fortalt en konkurrence i fremførelse af digte og poetiske tekster, og hvor det er publikum, som giver point og kårer vinderen. Det lyder mærkeligt og det er det også, men det er ganske underholdende og morsomt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det er især noget helt andet end de kedelige digte, man blev – og stadig bliver – tvunget til at analysere i skolen!

Værten Peter Dyreborg har optrådt med Poetry Slam siden det begyndte i Danmark i 1999 og i dag er han tilknyttet Det Kongelige Teater, skriver arrangøren.

Med sig i Sønderborg i september har han Pippaluk Kevser, der fik andenpladsen i årets DM-finale, samt Marie Lundberg, der flere gange har været finalist i KBH-mesterskabet. Fra Sønderborg kommer to unge talenter Pelle Zingel og Laura Hjorth Winther, der efterhånden er velkendte slammere i miljøet, men også den tidligere elektriker Søren Sørensen fra Augustenborg er med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slam er nemlig ikke kun for unge, men taler til alle aldre, blot man nyder det finurlige og morsomme i sprogets mange kringelkroge.

Og hvis du selv tror, at du har en nysgerrig slammer gemt i dig, eller du bare er vant til at lege med digte, mærkelige tekster eller rap, så kan du komme med på en gratis workshop i poetry slam samme dag som showet om aftenen på Mejeriet.

Det kræver ingen erfaring, men blot interesse, og at du sender en mail til [email protected]. Og deltager du i workshoppen, kommer du også gratis med til showet om aftenen, uanset om du optræder eller ej.

Artiklen fortsætter under annoncen

Poetry slam i Sønderborg kan opleves på Mejeriet den 16. september, den 28. oktober og den 2. december – hver gang kl. 20.00-22.00.

22. maj 2024 Politik, Sønderborg

Nu kan kommunen igen hjælpe projekter med mellemfinansiering

22. maj 2024 Politik

På Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag, blev det blandt andet besluttet, at kommunen igen skal tilbyde mellemfinansiering til lokaleprojekter, der har fået tilsagn om støtte. ”Vi er i den situation, at det igen er muligt at hjælpe, så er der lokale projekter, som har fået tilsagn og støtte fra eksempelvis LAG, så skal de endelig […]

Læs mere...