Polen vil ikke udlevere en mand som er mistænkt i en sag fra Gråsten hvor et barn blev bortført

3. februar 2023 112

Polsk politi på baggrund af en europæisk arrestordre anholdt en 37-årig mand fra Gråsten, der er sigtet for at have bortført sin datter fra Gråsten Skole den 9. december. De polske domstole afviser dog at udlevere manden til Danmark.

Kort inden bortførelsen blev datteren tvangsfjernet og anbragt i en plejefamilie. Den 37-årige far mødte den 9. december op på Gråsten Skole sammen med pigens mor og stedfar, der begge blev anholdt samme dag og nu sidder varetægtsfængslede. Den 37-årige forlod Danmark med datteren og der blev efterfølgende udstedt en europæisk arrestordre mod ham, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syd- og Sønderjyllands Politi fandt frem til den efterlyste mand i Polen, hvor polsk politi anholdt ham den 12. december. Nu har ønsket om udlevering været for retten i Polen. Afgørelsen blev, at Polen ikke vil udlevere den 37-årige mand til Danmark.

Manden er fortsat eftersøgt i Danmark og vil blive anholdt, hvis han rejser ind i landet.

De polske myndigheder ved, hvor barnet befinder sig.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...