Politiet er klar med Corona-bøder

21. marts 2020 COVID-19

Det gode vejr får danskerne ud på gaderne – og det går ikke, mener politiet. Derfor vil man fra i dag kunne få en bøde, hvis man ikke overholder den midlertidige lov om ikke at forsamles flere end 10 personer, der trådte i kraft onsdag.

Det sagde rigspolitichefen, Thorkild Fogde, på et pressemøde fredag. Han er bekymret over, at danskerne underminere statens arbejde.

“Jeg skal være ærlig at sige, at det bekymrer os lidt hos politiet, for det er klart, samfundet investerer ikke milliarder af kroner på ressourcer til at bekæmpe denne her sygdom og redde liv for bare at sætte det hele over styr, når solen skinner”, sagde Artiklen fortsætter under annoncen

tv2.dk/2020-03-21-live-faa-seneste-nyt-om-coronavirussen-her” target=”_blank” rel=”noopener noreferrer”>rigspolitichefen ifølge TV2.

Bødetaksten for overtrædelse af forbud mod forsamlinger med flere end ti personer til stede er 1500 kroner per person.

Erhvervsdrivende, der ikke overholder lukkekrav for restauranter, butikker, sports- og fritidsfaciliteter, får en bøde på 5000 kroner.

Erhvervsdrivende, der overtræder kravet om så vidt muligt at stille håndsprit til rådighed eller ikke overholder arealkravet, får en bøde på 1500 kroner.

Personer, som ikke efterkommer politiets påbud og anvisninger, vil som udgangspunkt få en bøde på 1500 kroner.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk