Politiet: Færre tricktyverier og pinkodeafluringer

15. september 2015 112

Helt dugfriske tal viser, at sager om tricktyveri og pinkodeafluring fortsat falder i Syd- og Sønderjyllands politikreds. I de første otte måneder af 2014 var der 102 sager med afluring af pinkode. Dette tal faldt i 2015 til kun 31 sager. Tendensen er den samme ved tricktyveri, hvor der i de første otte måneder i 2014 var 267 sager, mens der i samme periode i 2015 kun er registreret 180 sager, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Medarbejderne kan reagerepoliti3

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejderne kan være opmærksomme på personer, som virker afventende i forretningen eller som ved kassen iagttager andre kunder, der er ved at betale med betalingskort. Medarbejderne kan bede personer, som står tæt på den kunde, de ekspederer, om at trække lidt tilbage. Medarbejderens kontakt til disse kunder vil gøre eventuelle tricktyve opmærksomme på, at medarbejderen har set dem og holder øje med dem. Dette vil formentlig få dem til at forlade forretningen uden at begå kriminalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kan kunderne gøre

“Ud over at være opmærksom og dække over indtastning af pinkoden, så tricktyve ikke så nemt kan aflure koden, bør andre kunder altid holde respektfuld afstand til den, der betaler med betalingskortet. Den, der skal betale, kan eventuelt også trække indkøbsvognen bagved sig – fremfor foran sig – og på den måde sikre, at bagved stående personer er tvunget til at holde større afstand”, siger Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...