Politiet: Færre tricktyverier og pinkodeafluringer

15. september 2015 112

Helt dugfriske tal viser, at sager om tricktyveri og pinkodeafluring fortsat falder i Syd- og Sønderjyllands politikreds. I de første otte måneder af 2014 var der 102 sager med afluring af pinkode. Dette tal faldt i 2015 til kun 31 sager. Tendensen er den samme ved tricktyveri, hvor der i de første otte måneder i 2014 var 267 sager, mens der i samme periode i 2015 kun er registreret 180 sager, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Medarbejderne kan reagerepoliti3

Medarbejderne kan være opmærksomme på personer, som virker afventende i forretningen eller som ved kassen iagttager andre kunder, der er ved at betale med betalingskort. Medarbejderne kan bede personer, som står tæt på den kunde, de ekspederer, om at trække lidt tilbage. Medarbejderens kontakt til disse kunder vil gøre eventuelle tricktyve opmærksomme på, at medarbejderen har set dem og holder øje med dem. Dette vil formentlig få dem til at forlade forretningen uden at begå kriminalitet.

Det kan kunderne gøre

“Ud over at være opmærksom og dække over indtastning af pinkoden, så tricktyve ikke så nemt kan aflure koden, bør andre kunder altid holde respektfuld afstand til den, der betaler med betalingskortet. Den, der skal betale, kan eventuelt også trække indkøbsvognen bagved sig – fremfor foran sig – og på den måde sikre, at bagved stående personer er tvunget til at holde større afstand”, siger Christian Østergård fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk