Politiet: Husk råd og regler for fyrværkeri

29. december 2021 Samfund

På Twitter fortæller politiet, at når man er ude og handle fyrværkeri, så er det vigtigt at huske, man kun må transportere skyts til eget forbrug samt at man højst må opbevare fem kilo NEM, netto-eksplosivmængde, i hjemmet.

Desuden råder de hundeejere til at have deres hund i snor, fordi en skræmt hund kan løbe meget langt. Hunden skal også have et halsbånd med oplysninger om ejer.

Det er ikke tilladt at køre syd for grænsen og købe fyrværkeri og tage det med ind i landet.

Husk fyrværkerirådene: Brug altid beskyttelsesbriller. Brug aldrig hjemmelavet eller andet ulovligt fyrværkeri. Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden. Hold afstand og læn dig ikke ind over fyrværkeriet. Gå aldrig tilbage til en fuser.

Er der for eksempel skov eller dyr i nærheden af, hvor du skal fyre af, så er der nogle ting, som du skal være særlig opmærksom på.

Du må ikke anvende fyrværkeri nærmere end 100 meter fra en bygning med let antændeligt tag, for eksempel stråtag. Samme afstandskrav gælder i forhold til halmstakke, brændebunker og anden opbevaring af let antændeligt materiale. 100 meter-grænsen gælder også ved nåletræsbevoksninger, lyngheder og andre typer af brændbar bevoksning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du må ikke bruge fyrværkeri nærmere end 100 meter fra en landbrugsejendom med dyrehold, en hundekennel eller et område med udegående dyr.

Du kan læse endnu mere på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...