Politiet laver kontroller ved skolerne

5. januar 2019 112

Fra på mandag og ugen ud vil politiet sætte ind med kontrol på skolevejene.

Politiet vil især stoppe bilister, der kører for stærkt, men også cyklister uden lys på.

”Da politiet i januar 2018 kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev knap 4700 bilister sigtet for at køre for stærkt. Det er et problem, at så mange kører for hurtigt, fordi det kan være svært for børn at vurdere, om de kan nå over vejen, hvis de ikke ved, hvor hurtigt bilerne kører”, siger politiassistent Christian Bertelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foruden at stoppe de hurtige bilister har politiet også fokus på cyklister, der kører uden lys. I mørket på skolevejene kan de være ekstra svære at se i det trafikkaos, der ofte er omkring mange skoler.

”For mange bilister kan det være svært at se cyklister, der kører uden lys i mørket. Derfor opfordrer vi alle forældre til at tjekke, om der er cykellygter på børnenes cykler og om lyset virker, siger Christian Bertelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. juni 2023 112, Sønderborg

Det er tørt i haverne – vær forsigtig med havegrillen og ukrudtsbrænderen

2. juni 2023 112

Lige nu er det meget tørt i haverne og det øger risikoen for brand. “Man skal være opmærksom på risikoen for brand. Der skal udvises stor forsigtighed med al åben ild ude i det fri, engangsgrill, bål eller varme maskiner”, siger beredskabsinspektør Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg. Risikoen for at en brand spreder sig er […]

Læs mere...