Politiet opfordrer private til at registrere deres overvågningskameraer i POLCAM

14. marts 2023 REGIONALT

Det er lovpligtigt for virksomheder, myndigheder, foreninger med flere at registrere kameraer, der overvåger gade, vej, plads eller lignende områder, der benyttes til almindelig færdsel.

Det er frivilligt for private, men politiet opfordrer alle til at gøre det og de understreger desuden, at politiets formål med registret udelukkende er at få klarhed over, hvem efterforskerne hurtigt kan komme i kontakt med for at få relevant billedmateriale.

Tid er en væsentlig faktor når politiet skal opklare forbrydelser eller eksempelvis skaffe et overblik over et hændelsesforløb, hvis en borger forsvinder, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her kan hurtig adgang til overvågningskameraer være altafgørende. Derfor er det vigtigt, at alle med et kamera, registrerer dem i Politiets kameraregister.

”Kameraovervågning kan være altafgørende for os, når vi skal opklare kriminalitet. POLCAM er vores overblik over, hvor der er opsat kameraer. Derfor er en søgning her ofte et af de første efterforskningsskridt, vi tager. Det sparer værdifuld tid, at vi ikke først fysisk skal ud og se efter kameraer. Vi kan på den måde efterforske sager langt hurtigere, og for eksempel i forsvindingssager på kort tid få belyst, om det drejer sig om en ulykke eller en forbrydelse. Derfor er det af stor betydning, at alle registrerer deres kameraer via politi.dk/kamera”, siger politidirektør Frits Kjeldsen fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kræver ikke mere end et par klik via politi.dk/kamera at registrere sig, og man vil altid blive kontaktet direkte, hvis politiet får behov for ens overvågning.

Du kan læse meget mere samt få svar på en række ofte stillede spørgsmål via politi.dk/kamera.

Du er også velkommen til at kontakte os på telefon 1-1-4, hvis du har spørgsmål.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. april 2023 Samfund, Sønderborg

Skal Sønder Havnegade være lukket for trafik i to, tre eller fire måneder?

2. april 2023 Samfund

Den 11. april lægger forvaltningen tre lukkeperiode-muligheder på bordet i Teknik, By og Boligudvalget og så er opgaven for de folkevalgte at blive enige om, hvilken af dem, som de synes, er den bedste for sønderborgerne og alle sommerens turister. Lukkeperiode 1. juni-1. september Sønder Havnegades lukning forlænges med én måned, hvorved vil den tidlige […]

Læs mere...