Politiet: Pas på de falske sundhedsarbejdere

19. marts 2020 COVID-19

I de seneste dage har vi desværre modtaget flere anmeldelser om tricktyve, som foregiver at komme fra Sundhedsstyrelsen for på den måde at skaffe sig adgang til ældre borgeres hjem og værdigenstande.

Vi har i den grad lyst til at kalde disse bedragende personer adskillige ting og sager, men lad os lande på ordet ‘svindlerne’.

Det skriver Rigspolitiet på Facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svindlerne ringer på hos primært ældre personer og fortæller altså, at de kommer fra Sundhedsstyrelsen, og at de er kommet for at rengøre de ældres hjem eller vejlede om brug af håndsprit. Svindlerne har typisk været iklædt mundbind, handsker og lignende for på den måde at få deres løgn til at fremstå mere troværdig.

I nogle tilfælde er det lykkedes svindlerne at skaffe sig adgang til borgernes hjem og slippe afsted med værdigenstande og kontanter, og derfor advarer vi nu om fremgangsmåden, så det forhåbentlig er noget, vi får sat en stopper for allerede i opløbet.

Sundhedsstyrelsen sender nemlig ikke medarbejdere ud til private hjem og man skal helt overordnet ikke lukke fremmede ind i sin bolig, medmindre de kan fremvise gyldig legitimation. Er man det mindste i tvivl, er det helt og aldeles i orden at afvise folk i døren.

Hvis du har forældre eller bedsteforældre, der kan være i risikogruppen for at blive udsat for dette nederdrægtige trick, må du meget gerne dele dette budskab med dem. Og det kunne måske også være meget rart helt generelt lige at få ringet til familien og høre, hvordan de går og har det i disse dage.

HUSK – støt den lokale handel! 

INFORMATION OM COVID-19:

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk