Politiet: Sådan tackler du fupmails

24. juni 2015 112

Tidligere onsdag modtog SønderborgNYT , hvad redaktionen opfattede som en såkaldt fupmail. Mailen blev sendt videre til politi@politi.dk.

Politiet svarer:

Rigspolitiet kan oplyse, at politiet desværre løbende modtager e-mails med indhold lignende den e-mail, som du har modtaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Formålet med disse e-mails er udelukkende at lokke personlige oplysninger fra private borgere og virksomheder. Rigspolitiet opfordrer dig til at slette modtagne e-mails med lignende indhold. For nærmere information og vejledning om IT-sikkerhed se venligst: https://www.politi.dk/da/ompolitiet/omhjemmesiden/it-sikkerhed/.

Rigspolitiet kan videre oplyse, at politiet iværksætter efterforskning, når der er rimelig formodning om, at et strafbart forhold, som forfølges af det offentlige, er begået. En eventuel anmeldelse vedrørende  den modtagne e-mail skal indgives til din lokale politikreds. Rigspolitiet skal tillige henvise dig til din lokale politikreds for nærmere råd og vejledning i den forbindelse. For kontaktoplysninger se venligst www.politi.dk eller ring til telefonnummer 114.

Se mailen HER

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk