Politiet sætter efter uopmærksomme bilister

17. september 2018 112

På fire år har 55 personer mistet livet i trafikken på grund af uopmærksomhed på vejene i Sydøstjylland og Syd- og Sønderjylland.

Det er forklaringen på, at politiet fra mandag går i krig mod mobiltelefoner og andre ting, der distraherer bilister og lastbilchauffører i at holde øjenene på trafikken.

Omkring seks procent af alle landets bilister har så travlt med at tale i håndholdt telefon, indstille GPS og radio eller spise og drikke, at det kan distrahere dem og tage fokus væk fra vejen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser en undersøgelse politiet foretog i 2017.

Undersøgelsen viser også, at for lastbilchauffører ligger tallet oppe på cirka 15 procent, og for begge grupper kan det koste menneskeliv.

“Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane og rammer en modkørende frontalt”, siger politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter Christian Berthelsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kører du med en pose over hovedet?

I en tredjedel af alle trafikulykker er uopmærksomhed en afgørende faktor

I gennemsnit foretager vi os distraherende ting i 30 procent af den tid, vi kører bil

70 procent af det, der distraherer, foregår inde i bilen

Kører du 80 km/t, og kigger på din telefon i fire sekunder, svarer det til at køre 89 meter med en pose over hovedet

Artiklen fortsætter under annoncen

Kører du 50 km/t, og kigger på din telefon i fire sekunder, svarer det til at køre 56 meter med en pose over hovedet.

Kontrollen fortsætter indtil søndag og er en del af støtten til Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...