Politiet skal ikke længere stå for køreprøver

29. marts 2019 Samfund

Regeringen har besluttet at overdrage ansvaret for afvikling af køreprøver, udstedelse af kørekort og andre færdselsrelaterede opgaver fra politiet til Færdselsstyrelsen.

Det skal sikre bedre service på området og frigive betjente til andre opgaver, skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse.

Der er i dag mange myndigheder involveret i administrationen af kørekortområdet. Derfor ønsker regeringen at samle regeludstedelsen og administration i én og samme myndighed i Færdselsstyrelsen med det formål at sikre en mere helhedsorienteret administration af området og forenkle sagsgangene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over kørekortopgaver vil udstedelse af førerkort (takografkort) og særtransporttilladelser flytte fra politiet til Færdselsstyrelsen.

Overflytningen af opgaverne vil ske med virkning fra 1. januar 2020.

Den nærmere organisering af opgaven i Færdselsstyrelsen vil blive fastlagt i den kommende tid, men ansøgning om kørekort skal fortsat ske til kommunen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...