Politiet: Stort fald i antallet af indbrud i private hjem

23. februar 2018 112

Der er i 2017 sket et stort fald i antallet af indbrud i private hjem i Syd- og Sønderjylland.

Faldet er på 20 procent – fra 2530 indbrud på et år til 2023 indbrud på et år. Det er det mest markante fald set over en længere periode.

I 2016 blev der anmeldt 482 indbrud til politiet i Sønderborg og for 2017 er antallet faldet til 376, altså med 22 procent.

Tallene fremgår af www.politistatistik.dk

“Det er vi naturligvis meget glade for på borgernes vegne. Det er altid en meget ubehagelig oplevelse at have haft indbrud, og hvert eneste af dem er et for meget. Derfor er vi glade for at kunne konstatere et fald på hele 20 procent”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det siger chefpolitiinspektør Bjarne Sørensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Det kan være endda meget svært at forklare, hvorfor noget ikke sker.

Men det er politiets helt klare opfattelse, at et øget fokus på sikring og Nabohjælp fra borgernes side har stor betydning.

Når det tager for lang tid at bryde vinduer og døre op, når hækken er så lav, at der er fri indsigt til huset, og når nysgerrige øjne hviler på mmistænkelige forhold rundt i villakvartererne, er det meget sværere for indbrudstyvene at finde steder, hvor man uset kan bryde ind.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig er borgerne i politikredsen meget skarpe på at holde øje og ringe efter politiet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 Samfund, Sønderborg

Turist i Sønderborg – med mormor som lokal guide

27. juli 2021 Samfund

Lige nu er der rigeligt at se til på Sønderborg Camping, hvor alle pladserne er optaget. “De fleste af vores gæster er danskere, men der er også lidt tyskere – og så er hollænderne begyndt at komme”, siger Steffen Deleuran fra Sønderborg Camping. To af gæsterne er kæresteparret Sidsel Trige Ebbesen og Andreas Gyldendal Bilstrup, […]

Læs mere...