Politiet tjekker trafikken ved landets skoler

Arkivfoto
Arkivfoto
16. januar 2017 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Der køres for stærkt på mange skoleveje og det skaber utryghed og farlige situationer for mange børn, der færdes på vejene. Derfor sætter politiet ind med en landsdækkende kontrol på landets skoleveje fra mandag til og med fredag. Da politiet i august kontrollerede trafikanterne på skolevejene, blev 6.202 bilister sigtet for at køre for stærkt.

”Der er for høj fart involveret i mange trafikulykker. Netop nu hvor det er mørkt, og sigtbarheden er dårlig i morgen og eftermiddagstimerne, er det ekstra vigtigt at være opmærksom og overholde fartgrænserne. Derfor gennemfører vi kontrollerne på skolevejene i den kommende uge for at passe på skolebørnene”, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under kontrollerne vil politiet også holde øje med at skolebørn på cykler overholder færdselsreglerne og passer på sig selv i trafikken. Politiet vil f.eks. tjekke om børnene taler i mobil, mens de cykler, har husket cykellygterne og at de ikke går eller cykler over for rødt.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...