Politik: KL er tilfreds med planlovs-aftalen

9. juni 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)
”Planlovsaftalen giver nye muligheder for vækst og udvikling og sikrer større lokal indflydelse i den fysiske planlægning”.

Sådan siger Jørn Pedersen, formand for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, til den planlovsaftale, som et bredt flertal i Folketinget bestående af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative har indgået torsdag morgen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det glæder mig, at der nu er indgået et bredt politisk forlig omkring en modernisering af planloven. Det betyder, at vi kan planlægge i tiltro til, at rammerne også på langt sigt er fastlagte”, siger Jørn Pedersen i en pressemeddelelse.

KL har spillet ind med 32 konkrete forslag til en revision af planloven, og aftalen indeholder i vid udstrækning de forslag.

Tydelige kommunale aftryk

”Det er godt at læse en aftaletekst igennem, hvor de kommunale aftryk er så tydelige. Jeg ser frem til, at vi i kommunerne nu kan komme i gang med arbejdet og påtage os det store og vigtige ansvar, som der lægges op til at give os. Og så hæfter jeg mig ved, at aftalen meget tydeligt fastslår, at staten skal blande sig mindre i kommunernes planlægning. Der skal nu ske en afbureaukratisering og en generel forenkling af planprocesserne til gavn for vækst og udvikling”, siger Jørn Pedersen.

Han glæder sig over, at kommunernes mulighed for at sikre 25 procent almene boliger bevares i den nye planlov:

”Det er rigtig positivt, at kommunerne fortsat kan fastsætte krav om, at det skal være muligt at planlægge for op til 25 % almene boliger i nye boligområder”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk