Politik: Konservative drømmer om erhvervsudvalget

18. november 2013 Uncategorized

Hvis de konservative kommer med i det nye Byråd, så skal der satses inderligt på at få indflydelse på fremtidens erhvervspolitik, så den kan rettes ind på en måde, så den gavner små og mellemstore virksomheder i Sønderborg.

Hvor mange bæredygtige virksomhedeer har iFabrikken hjulpet på vej de seneste 12 måneder?

Hvor mange bæredygtige virksomheder har iFabrikken hjulpet på vej de seneste 12 måneder?

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det allerførste ville være en gennemgang af de opgaver, som kommunen har sendt i udbud, hvor vi skal se, om udbudene er lagt sådan tilrette, så mindre virksomheder har en chance for at byde ind, siger Trine Lindén. Hun kender til, at kommunen har opfordret mindre virksomheder til at gå sammen om opgaverne ved større projekter.

Trine Lindén vil have mere virkelighed ind i erhvervspolitikken.

Trine Lindén vil have mere virkelighed ind i erhvervspolitikken.

– Men det er ikke godt nok, for de små virksomheder kan ikke afsætte ressourcer til at sætte sig ned sammen og strikke et fælles tilbud, siger hun.

Og så skal der arbejdes for, at iværksætteriet ikke får det værre i Sønderborg. Lige nu henvender alle iværksættere sig hos SET, der så kobler de frivillige rådgivere på. Det netværk sender en del videre til iFabrikken – men nu er tanken alle med drømme om at starte en industriproduktion skal til iFabrikken, og så kan de frivillige rådgivere få lov til at hjælpe de øvrige.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Den model gavner ikke iværksætteriet og den kobler nærmest de frivillige rådgivere af de spændende opgaver, siger Trine Lindén.

Borgmester Aase Nyegaard er fortaler for en opdeling af iværksætterne, som beskrevet. Hun har set en den rapport, der er ved at blive lavet om iværksætteriet i Sønderborg.

Et analysebureau har talt med en række virksomhedsejere om, hvad de synes om tingenes tilstand i Sønderborg. Man kunne have taget fat i de mennesker, der havde søgt hjælp hos SET og så set, hvor mange virksomheder, der er kommet ud af det. En sådan undersøgelse vil også afsløre, hvad kommunen får de penge, som den via SET er med til at lægge i iFabrikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu spørger Sønderborg Nyt – hvor mange virksomheder har iFabrikken hjulpet på vej de seneste 12 måneder og hvad har det kostet kommunen?

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...