Politik: Offentligt/privat partnerskab forpligter

2. juli 2013 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Borgmester Aase Nyegaard, Fælleslisten, skriver:

Mange danske kommuner har gennem årene sendt misundelige blikke over kommunegrænsen til os i Sønderborg og tænkt, at havde de også bare fantastisk samarbejder mellem det offentlige og det private som Havneselskabet og ProjectZero. Takket være en slagkraftig og stærk samarbejdsform, hvor det offentlige og det private erhvervsliv forener ressourcer og viden, er det lykkedes at løfte opgaver til fantastiske resultater, som udvikler Sønderborg Kommune,  skaber arbejdspladser og sætter os på landkortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard slår slag for kulturen og for erhvervslivet – og husker os på, at aftaler forpligter.

Det er afgørende for Sønderborgs udvikling, at vi skaber troværdighed omkring denne model, så vi fremover kan indsætte modellen på andre områder og skabe flere arbejdspladser.

Når vi indgår offentlige/private-samarbejder, forpligter vi os. Vi samarbejder i respekt for hinanden – for de ressourcer, man skyder ind i samarbejdet, og for den målsætning, man mødes om og i fællesskab definerer og forpligter sig og hinanden på. Der er noget statsmandsagtigt over, at man i respekt og tillid – vel vidende, at der kommer omkostninger – giver  hinanden håndslag på at arbejde frem mod samme mål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man midt i dette samarbejde og denne stilen mod målet finder ud af, at man vil afbryde samarbejdet, så bør det ske på samme måde: statsmandsagtigt. Så må man mødes med samarbejdspartnerne, forklare sig og drøfte. Man går ikke bare, når det er svært.

 

22. februar 2024 Augustenborg, Politik

Kommunen skal finde en der vil købe en del af Augustenborgs tidligere rådhus

22. februar 2024 Augustenborg

For at sikre lægedækning i Augustenborg fremadrettet, vil parterne bag budgetaftalen have lavet et attraktivt sundhedshus i det gamle rådhus i Augustenborg, som i dag huser Kunstværket. Med valget af det tidligere Rådhus til et kommende Sundhedshus, bliver en del af bygningen overflødig, fordi sundhedshuset kan rummes i det gamle rådhus uden de sidebygninger, der […]

Læs mere...