Politik: Offentligt/privat partnerskab forpligter

2. juli 2013 Debat

Borgmester Aase Nyegaard, Fælleslisten, skriver:

Mange danske kommuner har gennem årene sendt misundelige blikke over kommunegrænsen til os i Sønderborg og tænkt, at havde de også bare fantastisk samarbejder mellem det offentlige og det private som Havneselskabet og ProjectZero. Takket være en slagkraftig og stærk samarbejdsform, hvor det offentlige og det private erhvervsliv forener ressourcer og viden, er det lykkedes at løfte opgaver til fantastiske resultater, som udvikler Sønderborg Kommune,  skaber arbejdspladser og sætter os på landkortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aase Nyegaard slår slag for kulturen og for erhvervslivet – og husker os på, at aftaler forpligter.

Det er afgørende for Sønderborgs udvikling, at vi skaber troværdighed omkring denne model, så vi fremover kan indsætte modellen på andre områder og skabe flere arbejdspladser.

Når vi indgår offentlige/private-samarbejder, forpligter vi os. Vi samarbejder i respekt for hinanden – for de ressourcer, man skyder ind i samarbejdet, og for den målsætning, man mødes om og i fællesskab definerer og forpligter sig og hinanden på. Der er noget statsmandsagtigt over, at man i respekt og tillid – vel vidende, at der kommer omkostninger – giver  hinanden håndslag på at arbejde frem mod samme mål.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis man midt i dette samarbejde og denne stilen mod målet finder ud af, at man vil afbryde samarbejdet, så bør det ske på samme måde: statsmandsagtigt. Så må man mødes med samarbejdspartnerne, forklare sig og drøfte. Man går ikke bare, når det er svært.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 Broager, Erhverv

Broager-borger vil ha’ Sønderborg Fjernvarme til at varme Broager op

26. september 2022 Broager

Svend Brolund, som er flyttet til Broager for omkring et år siden, vil meget gerne have, at det er fra Sønderborg, der bliver sendt varme til boligerne i Broager, fordi fjernvarmepriserne i Sønderborg er lavere end de er i Broager. “Jeg har oprettet Facebooksiden ‘Fjernvarme til Broager fra Sønderborg‘ og målet med den er at […]

Læs mere...