Politik: Skal forældre ha’ deres SFO-betaling retur eller skal de ikke?

19. januar 2021 Politik

Formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris, siger, at Venstre ser positivt på at forsøge at finde mulighed for, at hele – eller en del af – betalingen til SFO bliver sendt retur til de forældre, der ikke gør brug af nødpasningen.

“Det kommer til at dreje sig om den igangværende nedlukning og vi er i gang med at undersøge nogle ting. Sagen drøfter vi på mødet i Børne- og Uddannelsesudvalget først i februar”, siger Claus Klaris til SønderborgNYT.

Hvis Venstre skal finde et flertal for en refusion, så skal de helst have Socialdemokratiet til at stemme for.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I den socialdemokratiske gruppe tager vi stilling til sagen, når den er blevet vendt på udvalgsmødet”, siger næstformand Jesper Smaling og tilføjer, at han – inden mødet – vil undersøge nogle ting:

“Først af alt vil jeg spørge forvaltningen om, hvor mange forældre, der henvendt sig for at få afslag i betalingen for SFO og jeg vil have at vide, hvor mange børn der eventuelt er blevet meldt ud af ordningen i nedlukningsperioden”.

Mere end en million kroner

Hvis udvalget beslutter, at forældrene skal have deres betaling retur, så er det månedligt hele 1,6 millioner kroner, der skal fiskes op af kassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis vi lander der, hvor vi skal refundere pengene og nedlukningen fortsætter, så vil vi gå til KL og bede dem om at arbejde for, der kommer en ‘SFO-hjælpepakke’ fra regeringen”, siger Jesper Smaling.

“Kan regeringen ikke hjælpe, så skal pengene tages fra andre områder i forvaltningen og spørgsmålet er jo, om vi vil være med til det”.

Iøvrigt betaler kommunen for ekstra rengøring i offentlige bygninger og det er også kommunen, der betalte for personalet ved den ekstra Corona-vaccination i Dybbøl-Hallen i weekenden.

“Og viser det sig, at vi ikke får de udgifter dækket af staten, så skal vi også finde dem et sted i det nuværende budget”, siger næstformand Jesper Smaling.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. december 2021 Kultur, Augustenborg

Kultur-ekspert åbnede KunstPunkts censurerede udstilling

4. december 2021 Kultur

Lørdag var der fernisering på en censureret udstilling i KunstPunkt i Hertugbyen Augustenborg og det var Else Christensen-Redzepovic, som til daglige arbejder med bæredygtughed og kultur i EU og også er med til at udpege de byer, som skal være kandidater til titlen: Europæisk Kulturhovedstad, der holdt tale, inden udstillingen blev åbnet. ”Jeg er oprigtig […]

Læs mere...