Politikere og ildsjæle fra landsbylaugene skal til Folkemødet

7. juni 2018 Sundeved

To landsbybusser pakket med lokalpolitikere, ildsjæle og lokale råvarer tager fra Sønderborg til Folkemødet på Bornholm den 14.-16. juni. Det er tredje år, bestyrelsesmedlemmer fra kommunens landsbylaug tager af sted – både for at udvikle sig og for at brande deres landsbyer som gode steder at bo.

”Vi vil være landets førende, når det handler om at skabe arbejdspladser og gode levevilkår på landet. Og vi har heldigvis mange landsbylaug med medlemmer, som selv er gode eksempler på det aktive og mangfoldige liv på landet. De vil noget med deres landsbyer, og de vil gerne blive endnu klogere på, hvad der virker for at beholde og tiltrække beboere. De har selv peget på Folkemødet som et rigtig godt sted at kompetenceudvikle og netværke”, siger udvalgsformand Charlotte Riis Engelbrecht i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun og tre andre byrådspolitikere er med til Folkemødet sammen med de 18 repræsentanter fra landsbylaugene.

Landsbylaugene fra Sønderborg er også med på en fælles stand med andre kommuner i regi af Landdistrikternes Fællesråd. Både her og i landsbybusserne er pladsen begrænset, og derfor er planerne om en større udstilling af lokale råvarer kogt ind til lokale pølser, som i samarbejde med bornholmere serveres sammen med nye kartofler og spidskål.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...