Politikere skal finde vejene for udvikling og vækst

5. juni 2013 Politik

Sønderborg mister kasernen og det er helt på sin plads, at politikere og andre brokker sig i en tid.

– Men så er det om at komme op på hesten igen og se på, hvilke muligheder der viser sig og bane vejen for vækst. Det er nemlig det ansvar vi har påtaget os, da vi stillede op, siger borgmester Søren Pape Poulsen på de konservatives Grundlovsmøde på den solbeskinnede terrasse på Hotel Baltic i Høruphav, hvor en lille eksklusiv skare på omkring tyve gæster havde sat sig tilrette.

Fra naboterrassen kunne tidligere Venstre-minister Eva Kjer Hansen og andre sidde og lytte til talerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Viborg har i dag er kreativt miljø, oplevelser og uddannelser i de tidligere kasernebygninger, siger Søren Pape Poulsen, der kan glæde sig over, at have en verdenskendt uddannelse i animation og beslægtede fag indenfor bygrænsen. Og han lægger ikke skjul på, der er spændende at følge med i livet i den verden.

– Lærerne bliver fløjet hertil, fordi uddannelserne bruger lærere, der arbejder rundt omkring i verden med deres fag. Der satses ikke på en fast stab, der en gang var dygtige folk, siger borgmesteren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi gav os tid

– Byrådet var nåede til enighed om, at den tidligere kaserne skulle bruges til noget, der skaber vækst. Vi kunne sagtens have solgt til erhvervsliv og udstykket grunde. Men det giver altså ikke vækst at bygge huse, siger Søren Pape Poulsen og forklarer, at havde de solgt til erhvervslivet, så ville kaserneområdet være blevet noget helt andet.

Tines første tale

Tine Knudsen fik sin debut som politisk taler ved Grundlovsmødet, hvor hun tog afsæt i selve Grundloven, der jo betyder, at vi allesammen kan tage aktivt del i demokratiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tine Knudsen kom flot gennem sin første politiske tale.

 

– Den siger jo, at jeg kan være med og det vil jeg gerne, fordi jeg synes, det lokale demokrati er vigtigt, siger Tine Knudsen. Hun fortæller, der er flere ting, som hun synes, kan gøres bedre i Sønderborg.

– Først af alt kan vi udlicitere endnu flere opgaver. For eksempel Park & Vej og så skal vi være meget bedre til at sikre erhvervslivet gode vilkår. Det er via erhvervslivet, der kommer skattekroner i kassen, siger byrådskandidaten. Hun er meget imod, at kommunen bruger penge, der endnu ikke er landet i kassen, så et godt og solidt skattegrundlag vil gøre mange ting bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når pengene er der, kan vi gøre det bedre for børnefamilierne, der skal have gode pasningsmuligheder, gode skoler og så videre, siger hun. Når Tine Knudsen tænker og taler politik, så tager hun afsæt i sig selv og sin egen hverdag. Det styrker troværdigheden.

– Og så lærer jeg meget af at prøve mine meninger af, når vi diskuterer politik, siger den nye politiker.

Det handler om tillid

Her i landet fungerer mange ting, fordi vi i bund og grund har tillid til hinanden.

– Og som konservativ, så møder jeg også de fremmede, der flytter til landet, med tillid. Tillid gør nemlig, at vi kan rumme mennesker, der ikke er præcis, som vi selv er. Derfor synes jeg også, at Dansk Folkeparti er langt fra det at være dansk, siger Søren Tylvad Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligesom Tine Knudsen slår han et slag for de konservative dyder, hvor det handler om at stå vagt for fædrelandet, dets institutioner og kulturen.

– Og så skal vi have et land, hvor kommunerne blot sikrer kerneydelserne, men gør det rigtigt godt, så de udsatte, de ældre og de sygdomsramte for den hjælp, de har brug for, siger Søren Tylvad Andersen.

Søren Tylvad Andersen synes ikke DF repræsenterer dét at være dansksindet.

– Vi har haft Grundloven i 164 år og i dag er den en selvfølgelighed og for mig bygger den på tillid. det får mig til at tænke på, at hver eneste gang politikere går ind i enkeltsager, så handler det om mistillid til embdsværket, siger han. Altså trænger der til at blive kigget lidt på det.

Hjælp dog de mindre virksomheder!

Trine Lindén er fortaler for iværksætteri og bruger sin grundlovstale til endnu en gang at efterlyse opbakning til både iværksætter og de mindre virksomheder i Sønderborg, så de kan vokse og gro til gavn for os alle sammen.

– Det er de mindre virksomheder, der skal fokus på. Det er slet ikke nok bare at arbejde på at gøre de store tilpas, siger Trine Lindén, der er med i det frivillige netværk af rådgivere under SET. Igennem det arbejde har hun savnet, at politikerne i Sønderborg spørger de mindre virksomheder, hvad de har brug for af hjælp.

– Det er ikke nok, at kommunen hjælper de store virksomheder med at rekruttere højtuddannede, siger hun og har også et forslag, der kan gavne hendes vision om de bedste vilkår for erhvervslivet.

– Det er, at erhverv får sit eget udvalg i kommunen – og så handler det om at klæde embedsmændene ordentligt på, så de kan servicere virksomhederne med passende hurtighed, siger Trine Lindén.

Se billeder fra de konservatives Grundlovsmøde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.560067270710508.1073741872.371861676197736&type=3

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 112, Sønderborg

Indbrudstyv borede huller i døren

28. september 2023 112

Det er en fremgangsmåde, som vi sjældent ser. Sådan siger politikommissær Chris Thorning Vesterdal og fortæller, at en indbrudstyv mandag mellem klokken 9 og 15 havde boret en masse huller i en kælderdør og i en terrassedør på 1. salen i en bolig på Alsgade i Sønderborg. “De mange huller gjorde, at han kunne tage […]

Læs mere...