Politikerne er helt trygge ved planerne for det kommende renseanlæg

10. juli 2021 Politik

Sønderborg Forsyning har planer om at bygge ét fælles renseanlæg, hvor alt spildevandet fra hele kommunen samles, renses og ledes ud i Alssund.

I stedet for at renovere de fire forskellige anlæg er det i Sønderborg Forsynings bestyrelse besluttet at opføre ét højteknologisk renseanlæg, som fra en central placering i kommunen kan håndtere alt spildevandet fra hele kommunen. En omfattende undersøgelse af forskellige scenarier har vist, at det både økonomisk og renseteknisk er mest attraktivt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er helt tryg ved projektet og forskellige myndigheder har vurderet, at den samlede mængde renset spildevand, som skal ledes ud i Alssund er sådan, at Alssund bliver renere end det er i dag”, siger byrådsmedlem Tom H. Nielsen, som er formand for Sønderborg Forsyning.

Borgmester Erik Lauritzen er glad for, at Sønderborg har et forsyningsselskab, der tænker stort og sætter barren højt.

“Og jeg har også hæftet mig, at selvom der ledes mere spildevand ud i Alssund, så er der tale om renset spildevand og det gør miljøbelastningen i Alssund mindre end den er i dag”, siger borgmesteren til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere end 50 familier og syv lokale foreninger, blandt andre sportsfiskerne og roklubberne, er gået sammen om at sende et fælles høringssvar til Sønderborg Kommune i forbindelse med Sønderborg Forsynings planer.

”Efter at have læst miljørapporten og det øvrige materiale om det nye renseanlæg er vi blevet bekræftet i, at der overhovedet ikke tages hensyn til os borgere, som fremover skal være nærmeste nabo til udløbet fra rensningsanlægget, som samler alt spildevand fra hele kommunen på et sted. Derfor har vi sendt et omfattede høringssvar med 65 spørgsmål om alt fra placeringen af det nye renseanlæg til badevandskvaliteten i og omkring Alssund”, sagde Henning Krüger forleden til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næstformand i Teknik- og Miljøudvalget Stefan Lydal siger til SønderborgNYT, at udvalget endnu ikke har set de mange høringssvar.

“Dem ser jeg frem til at læse igennem, men der skal altså komme noget helt nyt på bordet, hvis jeg skal stemme for, at vi ændrer vores beslutning”, siger Stefan Lydal og han fortsætter:

“Vi kommer til at udlede renset spildevand i Alssund – og dermed bliver Alssund altså renere end det er i dag. Hertil kommer, at den stærke strøm hurtigt spreder det vand, der udledes”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgsformand Aase Nyegaard ser også frem til at læse de mange høringssvar og ligesom Stefan Lydal, så mener hun også, at der skal dukke noget helt nyt op, hvis ikke beslutningen om at give Sønderborg Forsyning tilladelse til at bygge et nyt centralt renseanlæg skal stå ved magt.

At der er protester, kommer ikke bag på hende:

“Det er der altid, når der skal bygges, ændres på veje og andre ting. Det er nemlig umuligt at være enig med alle”, siger hun.

Tage Petersen fra Teknik- og Miljøudvalget fortæller, at den kommende spildevandsudledning kommer til at ligge længere mod nord end den nuværende – og det betyder, at udledningen sker, hvor der er mere strøm”, siger Venstremanden til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at det, der skal udledes er renset spildevand.

“Så der skal nogle væsentlige argumenter til, hvis jeg skal trække min opbakning til Sønderborg Forsynings plan”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Erhverv, Sønderborg

Skal du med til en skøn dinnerkoncert hvor Mads Langer er på scenen?

15. august 2022 Erhverv

Lørdag den 10. september er Mads Langer på Sergenten på Sønderborg Kaserne, hvor han spiller en dinnerkoncert. Hotel Alsiks stjernekok, Jesper Koch, og hans stab byder på en tre-retters menu med buffet som hovedret, inden stjernemusikeren går på scenen. “Vi glæder os rigtigt meget til at byde gæsterne velkommen til en menu og en koncert […]

Læs mere...