Politikerne fandt penge så Nybøl Børneunivers kan bygge til

Skoleklasse. Pressefoto
Skoleklasse. Pressefoto
13. juni 2024 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Nybøl Børneunivers består af vuggestue, børnehave, skole, SFO og klub og har de seneste år manglet plads som følge af flere børn.

Derfor har Børne- og Uddannelsesudvalget i dag, torsdag, godkendt en tilbygning, som matcher det eksisterende byggeri, så det fremstår sammenhængende. Der er tale om en tilbygning på 130 kvm, som vil bestå af to klasselokaler på 65 kvm, der hver kan rumme op til 26 elever.

”Nybøl er ét af de steder, som mange flytter til, fordi det er en indbydende landsby, og det har betydet pres på Nybøl Børneunivers. Det tager vi selvfølgelig hånd om, da vi gerne vil sikre gode fysiske rammer for børn og unge på attraktive skoler og dagtilbud. For gode rammer er med til at styrke børnenes trivsel og udvikling”, siger udvalgsformand Jesper Smaling i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De samlede byggeomkostninger anslås at koste 3,4 millioner kroner Med Budgetaftalen 2024-2027 er der sat en millioner kroner af til at afhjælpe kapacitetsudfordringer i Nybøl Børneunivers i år, og de resterende 2,4 millioner finansieres fra puljerne til bygningsrenoveringer på skolerne for 2024 og 2025.

”Venstre bakker selvfølgelig op om udvidelsen af Nybøl Børneunivers, men den pulje, der oprindeligt er til renovering og vedligeholdelse, er snart udhulet”, siger Jimmy Simonsen fra Venstre til SønderborgNYT.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...