Politikerne roste hinanden for fælles fodslag

30. september 2015 Sundeved

Borgmester Erik Lauritzen kalder enigheden bag det kommende års budget for et godt afsæt for en sikker retning.rådhus

“Men regeringsskiftet gør fremtidens økonomi usikker”, siger han ved onsdagens byrådsmøde, hvor budgettet skulle stemmes igennem. Han fortæller, at byrådet skal regne med, der fortsat skal være stramme økonomiske rammer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men i det nye budget er der særlig opmærksomhed til landdistrikter, Jobcenter, Børne- og Uddannelsesområdet og erhvervslivet”, siger Erik Lauritzen.

Hans partifælle, Preben Storm, er også tilfreds med budgettet.

“Der er selvfølgelig ting, vi bedre kan li’ end andre ting”, siger han på vegne af Socialdemokraterne.

Venstre overrasket

Politikerne stemmer budgettet igennem med 31 stemmer for og 0 imod.

Politikerne stemmer budgettet igennem med 31 stemmer for og 0 imod.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Først skulle flertalsgruppen være enige og så kom vi til. Og det var overraskende og flot, der var ting, vi kunne finde sammen om. Ja, nogle punkter så ud som om, at I havde kopieret dem direkte fra vores udspil”, siger Venstres Peter Hansen i byrådssalen.

“Venstre er med bag budgettet, fordi vi er enige om, at flere opgaver skal ud i konkurrence og at anlægsbudgettet får et realistisk niveau”, siger Peter Hansen.

“Vi er glade for sæson-turistkontorer i Nordborg og Gråsten”, siger han og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er i mål og det bliver spændende at føre tingene ud i livet”.

Dansk Folkeparti

Stefan Lydal, der inden budgetforhandlingerne havde et ultimativt krav om, der skulle ekstra mandskab på vagt på plejecentrene i nattetimerne, er godt tilfreds.rådhus6

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er 15 millioner til ældreområdet og dem skal vi have sat i spil”, siger han. Om det så betyder flere på nattevagt, må tiden vise.

“Jeg glæder mig også over, der bliver lavet målrettede, individuelle aktiveringsforløb, som passer til hver enkelt nyuddannede, så de kan hjælpes i job”, siger Stefan Lydal fra DF.

Glad for bredden

Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti er også glade for den brede opbakning bag budgettet.

“Jeg glæder mig især over, vi får mere velfærd og gør en indsats for at få flere i arbejde”, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Godt med Spejderlejren

“Hvis ikke vi tidligere havde sat skatten op, så havde vi ikke haft penge til Spejderlejren”, siger Aase Nyegaard fra rådhusFælleslisten. Hun glæder sig over, at Sønderborg Kommune investerer millioner af kroner i en god sommeferie for udenbys børn, som går til spejder.

“Først var vi fem partier, der blev enige om budgettet og så kom der to mere til. Og efter, at de klippede en hæl og en tå, kunne de være med”, siger viceborgmester Aase Nyegaard med hevisning til Venstre og Dansk Folkeparti, der står udenfor flertalsgruppen.

Fælleslisten sætter også pris på, at der skal arbejdes på at trække flere uddannelser til området og desuden over, at Sønderborg Kommune skal blive bedre til at handle med Sønderborg-virksomheder.

Ikke kun Sønderborg by

Landdistrikternes mand, Anders Brandt, glæder sig over, der er skrevet initiativer ind fra hele kommunen.

“Det er godt, vi gør noget for Gråsten, Nordborg og andre steder udenfor Sønderborg by også. Så viser vi, at vi arbejder for hele Sønderborg Kommune”, siger Anders Brandt.rådhus

Hans Enhedslisten fik også grund til at glæde sig.

“Og set med partibrillerne er der flere ting, der er rigtigt gode. Jeg hæfter mig især ved, der skal gøres noget for at hjælpe udsatte i arbejde, så de ikke bliver ved med at falde ud”, siger han.

Opbakning til erhvervslivet

“Det meste er sagt, så jeg vil nøjes med at sige, der glæder mig, vi står sammen om at bakke op om erhvervsliv og Vækstrådet”, siger konservative Ole W. Stenshøj.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk