Porten til Europa skal give mere vækst

10. januar 2014 Erhverv

Kommuner, regioner og store byer på tværs af den dansk-tyske grænse er gået sammen om få undersøgt, hvordan Jyllandskorridoren, også kaldet den vestdanske udviklingskorridor, hænger sammen.

” src=”http://sonderborgnyt.dk/wp-content/uploads/2013/12/penge.jpg” width=”275″ height=”183″ /> Hvis der skal skabes mere vækst, så skal der nogle fakta på bordet – og dem sørger udvalgte eksperter for.

 

Undersøgelsen skal tegne et skarpere billede af Jyllandskorridoren, som dækker hele Jylland, Fyn, Slesvig-Holsten og Hamborg og huser 7,5 mio. indbyggere.

Korridoren har et samlet bruttonationalprodukt på 2.100 mia. kr. og binder udviklingen i Nordeuropa sammen, men sammenlignet med de store globale vækstmetropoler i fx Asien, USA og resten af Europa er væksten lav. Den nye viden skal bruges til at styrke de store vestdanske og nordtyske byers rolle som vækstlokomotiver.

Med den kommende Fehmern Bælt-forbindelse ofres der meget opmærksomhed på, hvordan man kan udnytte vækstpotentialerne mellem Sverige, København og Nordtyskland. Forudsætningen for at få det bedste ud af de samlede nordeuropæiske muligheder er imidlertid, at regeringerne også åbner øjnene for de uudnyttede internationale udviklingspotentialer i Vestdanmark.
Eksperter fra det danske rådgivningsfirma Cowi og det tyske konsulentfirma Georg Consulting skal over det næste halve år kortlægge udviklingspotentialet i området, der altså dækker hele Jylland, Fyn, Slesvig-Holsten og Hamborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk