Porten til Europa skal give mere vækst

10. januar 2014 Erhverv

Kommuner, regioner og store byer på tværs af den dansk-tyske grænse er gået sammen om få undersøgt, hvordan Jyllandskorridoren, også kaldet den vestdanske udviklingskorridor, hænger sammen.

Hvis der skal skabes mere vækst, så skal der nogle fakta på bordet - og dem sørger regionen for.

Hvis der skal skabes mere vækst, så skal der nogle fakta på bordet – og dem sørger udvalgte eksperter for.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Undersøgelsen skal tegne et skarpere billede af Jyllandskorridoren, som dækker hele Jylland, Fyn, Slesvig-Holsten og Hamborg og huser 7,5 mio. indbyggere.

Korridoren har et samlet bruttonationalprodukt på 2.100 mia. kr. og binder udviklingen i Nordeuropa sammen, men sammenlignet med de store globale vækstmetropoler i fx Asien, USA og resten af Europa er væksten lav. Den nye viden skal bruges til at styrke de store vestdanske og nordtyske byers rolle som vækstlokomotiver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med den kommende Fehmern Bælt-forbindelse ofres der meget opmærksomhed på, hvordan man kan udnytte vækstpotentialerne mellem Sverige, København og Nordtyskland. Forudsætningen for at få det bedste ud af de samlede nordeuropæiske muligheder er imidlertid, at regeringerne også åbner øjnene for de uudnyttede internationale udviklingspotentialer i Vestdanmark.
Eksperter fra det danske rådgivningsfirma Cowi og det tyske konsulentfirma Georg Consulting skal over det næste halve år kortlægge udviklingspotentialet i området, der altså dækker hele Jylland, Fyn, Slesvig-Holsten og Hamborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. september 2022 REGIONALT, Debat

Debat: Sønderborg bør satse på 100 procent grøn fjernvarme

26. september 2022 REGIONALT

Marianne Karlberg, Spidskandidat for Frie Grønne, Sydjyllandskredsen, skriver: Sønderborg Kommune har fuld fart på planerne om at udrulle fjernvarme i store dele af kommunen. Det giver rigtig god mening – klimakrisen, stigende energipriser og krigens rasen i Ukraine byder os at sætte turbo på at finde alternativer til vores olie- og gasfyr. Sønderborg Kommune har faktisk […]

Læs mere...