Positive meldinger fra Ambulance Syd

4. december 2017 Erhverv

Da BIOS gik konkurs i sommeren 2016 valgte et bredt flertal i det syddanske regionsråd at hjemtage ambulancekørslen i de områder, hvor BIOS havde haft opgaven. Regionen etablerede sit eget ambulanceselskab Ambulance Syd til at køre ambulancerne.

Nu her omkring halvandet år efter hjemtagelsen fik Region Syddanmarks præhospitale udvalg en status på udvalgsmødet i dag. Her kunne Ambulance Syds ledelse fortælle, at selskabet nu er fuld bemandet med 587 medarbejdere i driften, og at der kommer mange ansøgninger, når selskabet slår ledige stillinger op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ledelsen kunne også fortælle, at den gennemsnitlige responstid i 3. kvartal af 2017 for ambulancer med blå blink er på 7, 7 minutter på Fyn, 8,2 i Sydvestjylland og 8, 7 i Sønderjylland.

Alle steder er det lavere end de politisk fastsatte mål, som er 7,9 på Fyn, 8,6 i Sydvestjylland og 9,8 i Sønderjylland, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Desuden ser Ambulance Syds økonomi solid ud.  Det ser ud til, at selskabet holder sig inden for det budget på 388,6 mio. kr., som er afsat i 2017.

Kører til BIOS-priser

Den fagående formand for Region Syddanmarks præhospitale udvalg Thyge Nielsener glad for de positive meldinger, som ledelsen i Ambulance Syd havde med til udvalgsmødet:

“Det virker, som om Ambulance Syd er kommet godt i vej. Det viser vi gjorde det rigtige i regionsrådet, da vi valgte at hjemtage opgaven. Vi oplever de laveste responstider længe, efter en svær tid med reddermangel har Ambulance Syd nu folk på alle poster, og økonomien ser solid ud. Vi har vist, at Region Syddanmark kan køre ambulancer til BIOS-priser”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk