PostNord tester SwipBoxs såkaldte Nær-bokse i Sønderborg

26. april 2019 Erhverv

PostNord og SwipBox udvider nu testprojektet, der skal danne grundlag for et muligt landsdækkende netværk af pakkebokse kaldet ”Nærbokse”. Det betyder, at de 200 pakkebokse i Kolding får følgeskab af 40 helt nye bokse, der  fredag blev sat op i Sønderborg Kommune.

“Vi er utrolig glade for, at Sønderborg Kommune giver mulighed for, at vi kan udvide vores pilot, så den nu tæller både Kolding og Sønderborg Kommune. Det er helt essentielt, at vi får så mange learnings som overhovedet muligt under pilotperioden, inden vi ruller ud til resten af Danmark, så alle danskere kan få glæde af Nærboks-konceptet”, siger SwipBox-direktør Allan Kaczmarek i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udbygningen af testen er blevet til efter stor samarbejdsvillighed fra både Sønderborg Kommune og det lokale handelsliv, der kan se en fordel i det nye pakkenetværk. Derfor bliver nogle af boksene opstillet på kommunal grund, mens andre placeres ved fx supermarkeder, tankstationer og i boligområder.

“Vi vil gøre hverdagen lettere for danskerne, når de mange pakker fra den voksende nethandel skal hentes. Pakkeboksene kommer som udgangspunkt til at ligge i gåafstand fra bopælen, så ud over at den nye pakkeinfrastruktur tilbyder en nem og bekvem måde at modtage pakkerne på, så er den også miljøvenlig”, siger Peter Kjær Jensen, adm. direktør i PostNord i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Testprojektet omfatter nu 240 pakkebokse, hvoraf de 200 altså allerede er i drift i Kolding. De 40 bokse sættes op i løbet af i dag fredag i Sønderborg Kommune, og allerede fra på søndag vil kunderne kunne vælge at få deres pakker leveret til dem.

Nærboksen åbnes med en app på kundens mobiltelefon, der kommunikerer med boksen via Bluetooth. SwipBox har udviklet boksene, som er batteridrevne og kan let placeres, uden at der fx skal tænkes på strøm eller internetforbindelse.

Det nye netværk drives af selskabet Nordic Infrastructure, som SwipBox og PostNord ejer i fællesskab. Testen i Kolding og nu også Sønderborg skal bl.a. afprøve og forbedre Nærboksens funktionalitet og brugervenlighed. Samtidig skal en evaluering af Nærboksens modtagelse hos pakkedistributører, afsenderkunder og modtagere mfl. klarlægge planen for den videre udrulning af projektet.

Netværket er åbent, hvilket betyder, at alle pakkedistributører har mulighed for at levere pakker i en Nærboks.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...