Poul Dissing som sang Svantes Viser i årtier døde mandag

19. juli 2022 Broager
Poul Dissing ved Kulturmåned. Foto: Ole Kæhler
Poul Dissing ved Kulturmåned. Foto: Ole Kæhler

Povl Dissing blev født 27. januar 1938 i Stavnsholt og døde i går, den 18. juli, i Hundested. Han var en af Danmarks største visesangere, en troubadour, der med en karakteristisk stemme har leveret mange ørehængere – som Shel Silverstein-fortolkningen ’25 minutter endnu’. Han indledte sin karriere i midten af 1950-erne som trompetist i jazzorkestret Mandagsorkestret. Senere blev det blues- og folkemusik.

Men det er gennem et tæt samarbejde med Benny Andersen, at Povl Dissing langsomt nærmest er blevet folkekær. Povl Dissings sang klæder viserne så godt, at han for mange er uløseligt knyttet til dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det var Benny Andersen og Poul Dissing, så handlede det selvfølgelig om Svantes Viser og dem har de to herrer rejste rundt med flere årtier. Ikke mange andre kan gøre dem kunsten efter, så man kan vel sige, at Benny Andersens tekster er langtidsholdbare. Det er ikke mange mennesker, der kan klare det med at lave en enkelt plade sammen – og så ellers turnere med pladens sange i årtier – og alligevel trække fulde huse hver eneste gang.

“Svante var ind imellem kæreste med Nina. De kunne ikke undvære hinanden og heller ikke holde hinanden ud”, sagde Benny Andersen, da han og Poul Dissing optrådte på Cathrinesminde Tegværk til Kulturmåned 2015. Han fortalte, det er Poul Dissing, der har skrevet musikken til de fleste af sangene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men det har jeg altså ikke”, lød det fra Poul Dissing.

“Det er rigtigt. Poul har nynnet dem og så har jeg skrevet dem ned. Han er nemlig nodeblind”, forklarede Benny Andersen.

Benny Andersen døde i august 2018.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...