Preben Storm: Gode forbedringer på ældreområdet

4. november 2017 KV2017

Byrådskandidat og seniorudvalgsformand Preben Storm, Socialdemokratiet, skriver:

Jeg mener, at vi over de sidste fire år har opnået gode resultater til gavn for de ældre i vores kommune. Jeg er f.eks. særligt glad for, at der fremover skal laves varm mad til de ældre på vores plejecentre i stedet for at få mad udefra. Fremover kan de ældre nyde duften af den frisklavede mad. I budgettet for 2018 har vi også besluttet, at de svageste ældre fremover skal have rengøring hver uge frem for hver 2. uge. Det er vigtigt for de ældres livskvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som lokal repræsentant for Gråsten og Rinkenæs er jeg også glad for, at Gråsten Plejecenter skal renoveres og udbygges til 48 boliger, så den ældre, der har behov for en plejebolig, kan få det i sit nærmiljø. Samtidig har vi også fået afskaffet sommerlukningen af daghjemmet på Dalsmark Plejecenter. Det betyder, at ældre i Rinkenæs ikke længere skal til Gråsten i sommerperioden for at komme på daghjem. Det er helt konkrete forbedringer i mange ældres hverdag.

I den kommende periode skal vi fortsætte vores arbejde på demensområdet. Demens er en skrækkelig sygdom, som flere og flere rammes af, og det skal vi være klar på i Sønderborg Kommune. Heldigvis er Guderup Plejecenter allerede blevet kompetence-center for demente, vi har fået tilknyttet en musikterapeut til stor glæde for de demente ældre, og vi samarbejder tæt med Trygfonden i et fælles projekt for at få mere viden om sygdommen. Vi har nået meget, men vi skal gøre endnu.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. juni 2021 COVID-19, Sønderborg

Nye åbningstider i testcentrene

18. juni 2021 COVID-19

Fra fredag aften lukkes testcentrene Broager Sparekasse Skansen, Forsamlingsgården Sundeved og Væksthuset Augustenborg ned – og fremover vil der være otte testcentre, som kan benyttes. SFS-Hallen – hverdage  9:00 – 19:00, lør: 10.00 – 18.00, søn 10.00 – 18.00 Frivillighedens Hus – hverdage 9.00 – 19.00, lør: 10.00 – 20.00, søn: 10.00 – 20.00 Nordborg […]

Læs mere...