Pressemøde: Venstre er klar med fremtidsplanerne

23. oktober 2013 Uncategorized
Peter Hansen vil rulle skattestigningen tilbage.

Peter Hansen vil rulle skattestigningen tilbage.

Tage Petersen fortæller, at Venstre også interesserer sig for de bløde områder i politik.

Tage Petersen fortæller, at Venstre også interesserer sig for de bløde områder i politik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Peter Hansen og Tage Petersen løftede onsdag sløret for, hvad det er vi får, hvis Venstre får absolut flertal i det kommende Byråd. Hele kandidatgruppen og baglandet har siddet og diskuteret Venstres politik igennem og fået det hele skrevet ind i en plan for fremtiden.

– Det har været en god proces, at vi var så konkrete i vores diskussioner, siger borgmesterkandidat Peter Hansen. Han ser oplægget som en slags kontrakt med vælgerne. Måske inspireret af partiets tidligere statsminister Anders Fogh, der også lavede kontrakt med vælgerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Min fornemmelse er, at valgkampen kommer til at handle om økonomi og jeg vil straks sige, at får vi mulighed for at rulle skattestigningen tilbage, så gør vi det, siger Peter Hansen. Venstre står som eneste parti udenfor budgetforliget, så muligheden er lig med 16 mandater til partiet.

– Om vi får det, ja, det ved vi det 19. november, siger borgmesterkandidaten.

En stor del af pengene skal hentes via effektiviseringer i kommunens forvaltninger og det betyder færre ansatte.

Erhvervslivet

Artiklen fortsætter under annoncen

Venstre hilser den nyåbnede Erhvervskontakten, der sikrer én indgang til det offentlige for erhvervslivet, velkommen.

– Og så vil vi via vores udbud og indkøb støtte lokale virksomheder, hvor det viser sig at være en bedre løsning. Hvis vi for eksempel køber udstyr i Skagen og det så skal sendes frem og tilbage, når det skal repareres, så kan det være en bedre løsning at købe det i en lokal virksomhed, siger Peter Hansen. Ved ikke blot at se på indkøbsprisen, men på helheden med service og så videre, så vil det blive tydeligt, om lokale indkøb er bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

– For at sikre erhvervslivet den nødvendige fokus, så skal det oprettes et selvstændigt erhvervsudvalg, siger Venstre, der også vil have, at SET sætter mere fokus på turismen, fordi det er et område, der både kan og bør udvikles.

Venstre bakker op omkring Als-Fyn forbindelsen og vil arbejde for, at der indtil broen en gang står klar, kommer timedrift på ruten Fynshav-Bøjden. Og gerne med en katamaran, så rejsetiden bliver mindre.

De bløde områder

– Nu, hvor Peter Hansen har snakket økonomi og erhvervsliv, så vil jeg da lige sige, at Venstre skam også har en politik og interesse for de blødere områder. Og folkeskolen har lige været gennem en smertefuld proces, så jeg forestiller mig ikke, der skal lukkes skoler i de kommende fire år, siger Venstres byrådsmedlem Tage Petersen, der er formand for Børn og Uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Nu er strukturen på plads og så begynder vi roligt og stille at rulle folkeskolereformen ind. Kvaliteten i skolerne vil vi sikre ved dialogmøder med erhvervsliv og forældre, siger Tage Petersen.

Venstre havde gerne set, at 10. klasserne blev lagt ind i EUC, hvor de ville komme i nærkontakt med ungdomsuddannelserne. Men det gik et flertal i Byrådet imod.

– Hvis vi får mulighed for det, så bliver den beslutning lavet om, siger Tage Petersen.

Venstres program er rimeligt omfattende og beskriver, hvad borgerne får, hvis Venstre kommer i absolut flertal. Det seneste budgetforlig gør, at en række af de såkaldte “pinde”, først kan realiseres fra 2015.

– Og får vi ikke det flertal, så ser vi programmet som en række pinde, der kommer i spil, når der forhandles om konstitueringen, siger Peter Hansen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...