Prisdyk sender landbruget i ny krise

4. januar 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der var overskud hos de fleste landmænd i 2017, men de gode tider er allerede ved at være forbi, skriver Finans.

Indtjeningsfesten i dansk landbrug er ved at være forbi, skriver Finans.

Priserne på vigtige landbrugsvarer som svinekød, smågrise og smør styrtdykker, og flere økonomer vurderer, at erhvervet er på vej ind i en ny lavkonjunktur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter et par år med høje priser på landbrugsvarer er de gode konjunkturer ved at være forbi. Svineproducenterne er allerede nu på vej ind i en ny lavkonjunktur, og mælkeproducenterne vil følge efter i løbet af 2018, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Landbrugets Rådgivningscenter, Seges, til Finans.

Alvorligt tilbageslag

Prisen på landbrugsvarer falder, fordi landmænd i hele verden har øget produktionen. Det er sket efter en periode præget af en relativt god indtjening.

Artiklen fortsætter under annoncen

For de danske landmænd er det et alvorligt tilbageslag, at højkonjunkturen allerede klinger af.

Sektoren har siden 2008 været igennem en hård krise, som har udløst et kæmpe underskud. Først i løbet af 2016 begyndte landmændenes indtjening for alvor at stige.

24. juli 2024 Kultur, Sønderborg

Historisk ringridning med tilskuerne tæt på ryttere og heste

24. juli 2024 Kultur

Tirsdag eftermiddag var ryttere fra familien Nicolaisen og familien Petersen var klar ved galgerne til den historiske ringridning ved Sønderborg Slot – og Ringriderfestens Heroldere både blæste i deres horn og slog på tromme. Rytterne og herolderne var klædt i flotte dragte fra en svunden tid, så ingen var i tvivl om, at det var […]

Læs mere...