Prøv at se en direktør, en ekspert eller en professor for dig…

9. marts 2022 Samfund

På Kvindedagen på Hotel Sønderborg Strand havde Kvindekomiteen inviteret Anne Sophia Hermansen, debattør og kulturkommentator på Berlingske, til at komme og fortælle.

“Jeg vil lige sige, jeg har orlov fra jobbet, fordi jeg er i gang med at skrive en bog. Det går ret skidt, så jeg er begyndt at ryge”, sagde Anne Sophia Hermansen og herefter bad hun alle de kvinder, som havde sikret sig en plads til Kvindedagen, om at tænke på en professor, en direktør, en iværksætter og på en ekspert.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvem af Jer så en mand for Jer”, spurgte hun og fortalte så, at i Danmark er vi rigtig dårlige til at få kvinder ind på lederposter – og det er tankevækkende at erhvervslivet ikke gør mere for at få det.

“Når det altid er midaldrende mænd, som får leder- og direktørjobbene og også de tunge bestyrelsesposter, så er det svært at se, hvor fornyelse og forandring skal komme fra. Det bliver jo til ekkokamre, hvor alle tænker ens og mener det samme”, sagde Anne Sophia Hermansen. Hun fortæller, at mange er imod en kvoteordning, men netop kvoteordning har mænd jo nydt godt af i generationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun mener, at hvis der skal ske forandringer, så skal der kigges på barselsordningen.

“Når jeg siger Kæmpe Eskimo, så vil en masse unge mennesker blive stødt, mens de lidt ældre ikke studser over det. Der er kvinder, som føler sig alvorligt krænket over et klap i bagdelen og andre, som ser anderledes på det. Og lige nu har vi ‘dromokrati’, hvor alt handler om hastighed. Hver dag har en ny sag og sine shitstorme”, sagde hun tilføjede, at alle mennesker med ledelsesansvar hele tiden er fem sekunder fra en shitstorm.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal huske, at det vigtigeste af alt her i ’20erne er ordentlighed. Det viser de mange metoo-sager, hvor ledere har udnyttet deres magt, så de kunne få sex”, sagde Anne Sophia Hermansen og gav plads til, at to violinister fra Sønderjyllands Symfoniorkester kunne spille.

Du kan SE BILLEDER HER .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...