Prøv om du kan klare en vagt anno 1864 i skansen

4. februar 2023 Kultur
1864-soldat på vagt. Pressefoto
1864-soldat på vagt. Pressefoto

Prøv om du kan holde til en vinterdag i krigen 1864, hvor kulden bider, og dine fødder er våde. Dine fingre er iskolde, men geværet kan ikke lades med luffer på. Vandet i din feltflaske er frosset, og den sidste rest brændevin er drukket. Tilbage i mandskabsbarakken er der godt og varmt, men at forlade forposten er desertering. Tror du stadig, du kan holde til det, så besøg Historiecenter Dybbøl Banke, der som noget helt nyt er almindeligt åbent i vinterferien.

Mød soldaterne ude i skansen og hør om deres oplevelser i krigen og særligt de første kolde måneder. Gennem en lang række fortællinger og aktiviteter bliver du klogere på soldaternes liv, udrustning og udfordringer på slagmarken. Lav din egen pandekage over det varme bål og støb en kugle til dit gevær. Hos marketenderen kan du lune dig på en kop kaffe, og hvis du er heldig, kommer Kongen forbi med varmt øl med honning. Bliver forposten alligevel for kold, kan du trække dig tilbage til bygningen og se vores film og udstilling, skriver historiecentret

Artiklen fortsætter under annoncen

Som noget helt særligt kan de mindste soldater teste deres soldaterkunnen af i vinterferien. Med et hæfte i hånden skal I rundt til en række aktiviteter, som I skal kunne udføre, for at blive soldat. En soldat skal jo have den rigtige høje, være stærk nok til at løfte et gevær og kunne reparere hullet i barakkens tag. I får et stempel for hver korrekt udført opgave. Spørg om hæftet ved indgangen på historiecenteret, som i vinterferien er åbent mandag til fredag fra kl. 10.00 – 15.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Husk varmt tøj og gode støvler, fordi størstedelen af formidlingen foregår udenfor. Madpakker må gerne medbringes og kan spises ved borde i gården.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...