Professor fortæller om vores sære sanser

10. maj 2021 Kultur

Vores opfattede virkelighed er bestemt af den hukommelse og de sanser vi er udstyret med. På biblioteket i Sønderborg kan du i morgen, tirsdag, klokken 19 høre om, hvor lille en del af vores omverden vi reelt opfatter og om de sære sanser, der tillader nogle dyr en virkelighedsopfattelse, der er meget langt fra vores egen, skriver biblioteket.

Den opfattede virkelighed er fuldstændigt defineret af de sanser et væsen er udstyret med og dets hukommelse. Dyr og mennesker har med forskellige sanser også meget forskellige verdensopfattelser. Kort sagt: vores virkelighed er den del af vores omverden vi kan sanse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Arrangementet er en livestreaming af et offentligt foredrag i naturvidenskab fra Aarhus Universitet. Aftenens foredragsholder er Peter Teglberg Madsen, som er professor i sanse fysiologi på Institut for Biologi på Aarhus Universitet, hvor han er verdensførende forsker i hvalers og flagermus’ brug af biosonar.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Bådmotor stjålet

27. juni 2022 112

På et tidspunkt i perioden fra tirsdag til søndag er der stjålet en bådmotor fra en båd, der lå ved kajen Sundgade. “Det er en 6 HK motor”, siger Chris Thorning Vesterdal fra politiet.

Læs mere...