Prognose fra Sydbank: Boligpriserne i Sønderborg Kommune fortsætter opturen

22. april 2022 Erhverv

Boligejerne i Sønderborg Kommune kan se frem til, at deres boliger bliver endnu mere værd de kommende år. Det oplyser Sydbank, der har analyseret boligpriserne i Sønderborg Kommune for 2022 og 2023, og selvom priserne ikke når de samme højder som 2021, er der stadig tale om pæne værdiforøgelser.

Sydbanks seneste prognose over udviklingen viser, at boligpriserne i gennemsnit vil stige med 2,1 procent i 2022. Det betyder, at prisen på et almindeligt parcelhus på 155 kvadratmeter vil stige med knap 21.000 kroner. I 2023 lyder prognosen på en stigning på lidt over 21.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg er en kommune i rivende udvikling, og det afspejler sig i boligpriserne. Sidste år nærmede vi os i gennemsnit 200.000 kroner i prisstigning, og der kommer vi formentlig ikke op igen foreløbig. Men der er stadig tale om en pæn udvikling, som boligejerne kan glæde sig over”, siger Dorthe Lykke Jørgensen, privatdirektør i Sydbanks afdeling i Sønderborg, til SønderborgNYT.

Ifølge Sydbank har fået en urolig start med blandt andet stigende inflation, stigende rente og stigende gas- og energipriser, men Sydbank forventer dog ikke, at det vil betyde faldende priser på boligmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det kan en stigende rente jo ellers godt føre til, men der er så godt gang i markedet, at vi ikke forventer prisfald. De stigende gaspriser kan dog godt komme til at betyde, at husstande med gasfyr vil opleve lavere prisstigninger end på det generelle boligmarked”, siger Dorthe Lykke Jørgensen.

Selvom der i de kommende år er tale om mere moderate prisstigninger for boligejerne i Sønderborg-området, mener filialdirektøren stadig, at det har en positiv betydning for området.

”Det er med til at understøtte en fortælling om, at Sønderborg er et attraktivt sted at være. Det smitter af på os alle og på erhvervs- og kulturlivet, for folk vil gerne være der, hvor tingene sker. Og man må bare sige, at der sker rigtig meget i vores dejlige område for tiden”, siger Dorthe Lykke Jørgensen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Prognosen fra Sydbank er baseret på, at Sønderborg Kommune vil klare sig på linje med landsgennemsnittet i 2022.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...